1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sanat aşkı engel tanımadı

Geçirdiği trafik kazasının ardından tekerlekli sandalyeye mahkum olan Hale Nur Durmuş (17), GATA hastanesinde doktorların tavsiyesi üzerine resim yapmaya başlayarak, sanatın önünde hiçbir engelin duramayacağını kanıtladı.

Hale Nur Durmuş, kara kalem, kuru boya ve pastel boyadan oluşan 51 eserden oluşan resim sergisini 4 yıl önce mezun olduğu 75. yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda açarken, kendisine resmi sevdiren Öğretmeni Mehmet Salar, Okul Müdürü Mehmet Ali Minnetoğlu ve diğer öğretmenleri yalnız bırakmadı.

1998 yılında ailesiyle birlikte geçirdiği trafik kazasında ölümden dönen ve belden aşağısı felç olduğu için tekerlekli sandalyeye mahkum olan Hale Nur Durmuş (17) 4 yıl önce mezun olduğu 75.Yıl Cumhuriyet İlk öğretim Okulunda resim sergisi açtı. Kazada babası Jandarma Uzman Çavuş İdris Durmuş'u kaybeden ve kaldırıldığı GATA hastanesinde yaşam savaşını kazanan Hale Nur Durmuş, burada doktorların ve psikologların yardımıyla resim yapmaya başladı.

Küçük yaşta resim yaparak hayata yeniden tutunan ve annesi Sabriye Durmuş'un çabaları sonucunda bugünlere gelen Hale Nur, resme olan ilgisi ve yeteneğini 75. Yıl İlköğretim Okulu’nda eski resim öğretmeni Mehmet Salar'ın yardımıyla iyice geliştirdi. Kızını okutmayı çok istemesine rağmen ilköğretim okulundan sonra okutamadığını söyleyen anne Sabriye Durmuş kendisinin çalışmak zorunda olması ve kızıyla ilgilenecek bir yakınlarının olmaması nedeniyle üzüntüsü yaşanıyor.

Anne Sabriye Durmuş, GATA'daki doktorların tavsiyesi üzerine kızının karakalem,sulu boya ve pastel resimler yaparak sorunlarından bir nebze kurtulduğunu ve hayata tutunduğunu belirterek, resim sergisinin açılmasına izin veren yetkililere teşekkür etti.

Hale Nur Durmuş'un eski öğretmenleri, Mehmet Salar, Seher Sevim ve müdür yardımcısı Neriman Çakar'ın talebi üzerine bu serginin açıldığını belirten 75.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Ali Minnetoğlu, “Hale Nur konuşurken anlatmakta zorlandığı şeyleri resimlerle anlatarak bugünlere gelmiş. Herkese nasip olmayan yetenekleriyle yaptığı birbirinden güzel resimlerden oluşan eserleri okulumuzda sergilemekten son derece memnun olduk” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 17:39:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?