22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sanat engel tanımıyor

SANAT ENGEL TANIMIYOR

Korkuteli’nde hizmet veren Özel Umut Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören engelli öğrenciler bir yıl boyunca yaptıkları resim çalışmalarını sergiledi..

Özel Umut Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin sergisinin açılışına Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Belediye Başkanı Hasan Gökce, Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Uğurlu, Emniyet Müdürü Cahit Sarı, siyasi parti ilçe başkanları, daire müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Serginin açılış konuşmasını yapan Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Belediye Başkanı Hasan Gökce, engelli öğrencilerin geleceğe güvenle bakabilmeleri için bu tür sosyal etkinliklerin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Başkan Gökçe, “Bu serginin kendilerini ifade edebilmeleri için çok önemi var. Engellilerimize sahip çıktığımızı bu tür etkinliklerle göstermemiz gerekiyor” dedi.

Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Uğurlu ise Türkiye nüfusunun yüzde 10’unun engelli olduğunu hatırlatarak, engellilerin yaşadığı sorunların tüm insanlığın ortak sorunu olduğunu söyledi. Uğurlu, “Kendimizi onların yerine koyup engelli olmanın zorluklarını anlayabiliyorsak, onların azmini, yaşama sevinçlerini takdir edebiliyorsak ve hayatlarını kolaylaştırmak için eğitim almalarını sağlayarak meslek edindirebiliyorsak işte o zaman bu gün önemli ve anlamlıdır” ifadelerini kullandı.

Özel Umut Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Şaban Kıvrak da merkezde 193 kayıtlı öğrenci olduğunu belirterek, “Sergimizde 20 öğrenci tarafından hazırlanan bir yıllık çalışmalar yer alıyor. Öğrencilerin yaptığı bu resimleri ilk gördüğünde hayretler üzerinde kaldım. Tuval üzerine yaptıkları resimleri daha sonra köpük tabloların üzerine yaptılar. Ortaya harika eserler çıktı” şeklinde konuştu.

SANAT ENGEL TANIMIYOR
SANAT ENGEL TANIMIYOR
SANAT ENGEL TANIMIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2010 Pazartesi 17:00:00
Güncelleme :24 Mayıs 2010 Pazartesi 18:03:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?