16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Sanat engel tanımıyor

TÜRKİYE'DE İLK TEKERLEKLİ SANDALYEDE BALE TOPLULUĞU

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Gönüllüleri Derneği üyeleri, engelli bireyleri, 'Engel-sizsiniz' etkinliğinde buluşturuyor. Türkiye'nin ilk tekerlekli sandalye bale topluluğu etkinlikler kapsamında bir gösteri sunacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın eşi Dr. Günseli Akaydın'ın başkanlığını yürüttüğü Antalya Gönüllüleri Derneği Kültür ve Sanat Birimi ile Engelliler Birimi ortak bir sanat projesi hazırladı.

Projeye göre, çeşitli engel gruplarındaki çocuk ve gençler 'Engel-sizsiniz'' adlı etkinlikte buluşacak. Etkinlik kapsamında işitme ve zihinsel engelli çocuklar kolbastı oynayacak, down sendromlu çocuklar hiphop dans gösterisi yapacak. Görme ve işitme engelli gençler de enstrüman çalacak.

Türkiye'de ilk defa tekerlekli sandalyede bale topluluğu gösteri sunacak. 28 Şubat Pazar günü saat 14.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek 63 engelli bireyin katılacağı etkinliğin geliri de yine engelli bireyler için harcanacak.

Antalya Gönüllüleri Derneği Başkanı Dr. Günseli Akaydın, amaçlarının, engelli bireylere engel çıkaranlara seslenmek olduğunu söyledi. Kültür ve sanatın insani değerler olduğunu ve herkes tarafından izlenip uygulanabileceğini ifade eden Akaydın, engelsizlere ise bütün bunları engellilerden çok daha rahat yapabileceğini hatırlatmak istediklerini söyledi.

DEVRİM DEMİREL SAHNEYE KOYACAK

Antalya Gönüllüleri Derneği Kültür ve Sanat Birimi Başkanı Selen Demirel ile Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde tenor olarak görev yapan eşi Devrim Demirel'in sahneye koyacağı etkinlikte, tekerlekli sandalyede bale yapacak bedensel engelli grubun Cafe Anatolia'nın September Storm adlı eseri eşliğinde dans edeceğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 12:25:03
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 12:36:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?