1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sanatçılardan Akaydın'a ziyaret

Antalya 3’ncü Uluslararası Plastik Sanatçılar Kültür Buluşması için Antalya’ya gelen sanatçılar Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı ziyaret etti.

Sanat Tarihçisi Müze Uzmanı Suzan Uğurluçam ve sanatçılar, organizasyon ile bir turizm kenti olan Antalya’nın aynı zamanda bir kültür kenti olduğunun da vurgulandığını söyledi.

Uğurluçam, ayrıca Türk plastik sanatçılarının projeye katılan diğer ülke sanatçıları ile iletişim kurarak dünyaya açılacağını da belirterek, “Böylelikle Türkiye’nin tanıtımı da yapılmış olacak” diye konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise Antalya’nın doğası ve coğrafyasının yanı sıra kültür ve medeniyetler buluşmasının yaşandığı bir kent olarak ön plana çıkması gerektiğini belirtti. Akaydın, “Antalya tarihinde birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehir. Turizmin yanında, kültürün de başkenti. Bu nedenle bu etkinlik Antalya için önem taşıyor” dedi.

Sanatçılar ziyaret sonunda Başkan Akaydın’a bir tablo hediye ederken, Akaydın da konuklarına kentin tanıtım seti ileturunç reçeli hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 16:58:54
Güncelleme :4 Haziran 2009 Perşembe 17:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?