15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sanatın doğayla mücadelesi

SANATIN DOĞAYLA MÜCADELESİ

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali çerçevesinde sergilenen kum heykeller, başta sağanak yağış olmak üzere olumsuz hava koşullarıyla mücadele ediyor.

Yağmura rağmen kapılarını açtığı haziran ayından bugüne kadar ayakta kalmayı başaran heykeller görenleri şaşırtıyor. Zaman zaman sergi alanının yağış nedeniyle sular altında kalması ilginç görüntüler oluşturuyor.Festival Direktörü Cem Karaca, 12 ülkeden 32 sanatçının toplam 5 bin saatlik performans sergileyerek 7 bin 500 ton kuma hayat verdiği serginin 21 Kasım'da sona ereceğini ve heykellerin yıkılacağını söyledi.

Gelecek yıl temanın 'Unutulmayan Filmler' olacağını anlatan Karaca, kum heykel sanatının bir anlamda sanatın en doğal hali olarak ortaya çıktığını belirterek, 'Sanatın bu en doğal ve en muhteşem hali, tamamen doğanın kontrolü altında. Bugüne kadar birçok kez sağanak yağış atlatan heykeller beklentimizi aşan boyutta yağış olmadığı için minik hasarlar dışında hâla ayakta. Yapımında su ve kum dışında herhangi bir katkı maddesi kullanılmayan heykellerin ayakta kalmasının nedeni kullanılan kumun türü ve bu kumun sıkıştırılma tekniği" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti katkılarıyla gerçekleştirilen festivalin bu yıl 160 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini anlatan Karaca, her geçen yıl ziyaretçi sayısının arttığını bunun ise etkinliğin önemini ortaya koyduğunu belirtti. Karaca ayrıca, ses ve ışık gösterilerinin yanı sıra gelecek yıldan itibaren sergi alanında yapılacak kum sahnede 'Çizgi Tiyatro' (Line Theatre) gösterileri düzenlenerek festivalin daha da renklendirileceğini ifade etti.

SANATIN DOĞAYLA MÜCADELESİ
SANATIN DOĞAYLA MÜCADELESİ
SANATIN DOĞAYLA MÜCADELESİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2010 Perşembe 15:47:03
Güncelleme :28 Ekim 2010 Perşembe 17:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?