22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sapık babaya 26 yıl hapis cezası

ANTALYA’da evlerinin balkonunda kocasıyla birlikte uyuyan kadını elle taciz etmekten, 13 yaşındaki öz kızına cinsel istismarda bulunmaktan yargılanan ve eski eşi M.K.’ya 13 yaşındayken de tecavüz ettiği ortaya çıkan R.A.’ya, ’kızına cinsel istismarda bulunduğu ve hürriyetini tahdit ettiği’ gerekçesiyle yargılandığı davada 26 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Konuksever Mahallesi’nde oturan ablasına misafirliğe gelen R.A., 16 Temmuz 2008 tarihinde sabaha karşı saat 03.30 sıralarında alt kat balkonunda eşi M.Y. ile birlikte uyuyan D.Y.’nin bacaklarını okşayarak elle taciz ettiği iddiasıyla tutuklanırken, ilerleyen duruşmalarda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu davadan yargılanması süren R.A., kızı S.A.A.’ya geçen 7 Nisan’da cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Bu davadan yargılanırken eski eşi M.K.’ya da 13 yaşındayken tecavüz ettiği ortaya çıkan R.A., öz kızına cinsel istismar davasında önceki gün karar duruşmasına çıktı. R.A., son kez çıktığı hakim karşısında suçlamaları reddederek, "Kızımın aleyhime vermiş olduğu bir ifadeden başka aleyhime hiçbir somut delil yok. Ayrılmış olduğum eşim onu yönlendiriyor" dedi.

Duruşma sonunda mahkeme, R.A’yı, öz kızına cinsel istismardan 20 yıl 5 ay, hürriyetini tahdit ettiği için de 6 yıl 3 ay olmak üzere toplam 26 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme ayrıca R.A.’nın kızı S.A.A. ve oğlu F.A. üzerindeki vesayet, velayet ve kayyımlık haklarından da yoksun bırakılmasına karar verdi.

"KARARDAN ÇOK MUTLU OLDUM"

Karardan sonra çok mutlu olduğunu söyleyen anne M.K., şöyle dedi:

"Sevinçten kendimi kaybettim. O kadar mutluyum ki anlatılamaz. Karar sonrası heyecandan ne yapacağımı şaşırdım. Bu gün kızımın psikoloğu ile randevusu vardı. Onu götürdüm biraz önce, doktor bile onun bu kadar keyifli olmasına şaşırdı. Onun ceza alması tabii ki kızımın ruh sağlığını ve yaşadıklarını silmeyecek, ama bu da bizim için bir anlamda teselli oldu."

S.A.A.’nın avukatı Özlem Akgüç ise çok yerinde bir karar olduğunu belirterek, "Adalet yerini buldu. Ancak Yargıtay aşamasını da hızlandırarak bu adamın birkaç yıl sonra yeniden insanların arasına karışması önlenmelidir" dedi.

 

...
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2011 Pazar 13:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?