22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sarısu halka açık kalacak

SARISU HALKA AÇIK KALACAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi ANTEPE A.Ş’nin sorumluluğunda Sarısu Projesi’nin kapalı alanları ihale edildi. ANTEPE A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Özkaya, kiralanacak işletmelerin yanı sıra projenin yapımının da kiracının üstleneceğini belirterek, “Sadece işletmeleri kiraladık. Sarısu, daha önceki örneklerden farklı olarak bizim sorumluluğumuzda ve tamamı halka açık olacaktır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, kendi uhdesinde bulunan Sarısu bölgesini, 22 Mart 2010 tarihinde, ‘Yapım ve Kiralama (İşletme) İşi’ modeli ile ihale ettiği ve 25 yıl süreli ihaleyi, yıllık 596 bin lira kira karşılığında belediye şirketlerinden ANTEPE A.Ş kazandığı belirtildi. ANTEPE A.Ş.’nin ön projeye dayalı olarak Sarısu’nun altyapı ve uygulama projelerinin hazırlığını sürdürdüğü, Sarısu’da olduğu gibi korunacak yeşil alanlarla, özel bölgelerin belirlendiği, halkın piknik yaparken ve denize girerken kullanacağı tuvaletlerle, duş ve çay bahçelerin ile diğer ünitelerin yerleri saptandığı açıklandı. ANTEPE A.Ş.’nin Sarısu’daki plaj, otopark, mesire alanı gibi açık alanların dışında kalan büfe, kır lokantası, çay bahçeleri gibi kapalı üniteleri kiraya vermeyi kararlaştırdığı, bu amaçla hazırlanan şartnamede, kapalı üniteleri işletecek girişimcilere, Sarısu Projesi’nin genelinin yapımını üstlenmesi şartı konulduğu kaydedildi. İhaleyi, yıllık 650 bin lira kira karşılığında Görk İnş. Tur.Ltd. ŞTİ ile Belek Köy Ltd. Şti’nin oluşturduğu konsorsiyumun kazandığı bildirilirken, 4 milyon 800 bin liralık keşif bedelli Sarısu Projesi’ni yapıp ANTEPE A.Ş’ye teslim edeceği, ayrıca işleteceği kapalı alanların karşılığında yıllık 650 bin lira ödeyeceği, kira bedelinin ise her yıl TÜFE oranında artırılacağı açıklandı.

SARISU FARKLI OLACAK

ANTEPE A.Ş Genel Müdürü Bülent Özkaya, Sarısu’nun daha önceki plaj ve mesire alanı örneklerinden farklı bir uygulama olduğunu söyledi. Sarısu’da söz sahibinin kendileri olduğunun altını çizen Özkaya, “Biz Sarısu’yu kimseye devretmiyoruz. Sadece büfe, kır lokantası ve yöresel deniz mahsulleri teşhir ve yeme ünitesi, çay bahçesi gibi kapalı üniteleri kiraya veriyoruz. Bu tür yerleri zaten kiralayacaktık. Kapalı ünitelerin yanında projenin tamamının yapımını kiracı konsorsiyuma yükledik. Plaj, mesire alanı, otopark gibi açık alanlar halka açık ve ücretsiz kalacak” dedi.

ETKİN DENETİM YAPACAĞIZ

ANTEPE A.Ş’nin Sarısu’da yerinde ve etkin denetim yapacağını ifade eden Özkaya, “İnşaat aşamasından itibaren Sarısu’da denetim birimi kuracağız. İşin başından sonuna kadar Sarısu’da kullanımı ve işletmeciliği denetleyeceğiz. Bir kez daha altını çizmek istiyoruz. Biz sadece kapalı üniteleri kiraya veriyoruz. Sarısu’nun sahibi biziz. Kiracının çalışacağı alanlar bellidir. Bunların dışına çıkılmayacaktır. Sarısu’ya halkın ve araçların girişi ücretsiz kalacak. Otopark ücreti olmayacak. Plajlardan ücretsiz olarak yararlanılacak. Bunun denetimi ve sorumluluğunu üstleniyoruz” diye konuştu.

SARISU’DA NELER OLACAK ?

ANTEPE A.Ş, Konyaaltı sahilinin batıda son noktası olan, Antalya Limanı ile dağlar arasında kalan 35 hektarlık Sarısu’da Büyükşehir Belediyesi’nin belirlediği proje uyarınca, 8 plaj voleybol sahası,17 tuvalet, 8 duş ve soyunma kabini, 5 meydan, otopark, demonte tribün, açık hava gösteri alanı, trombolin alanı, su kuşları yuva ve sergi alanı, çay bahçesi, büfeler, kır lokantası, deniz ürünleri teşhir ve mutfağı ve mesire alanı yapılacak. Sarısu Çayı’nı ıslah edecek. Yapılacak projeler; Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu ile Orman Müdürlüğü’nün onayından sonra ruhsatlandırılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 17:16:04
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 18:22:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?