22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sarısu ihaleye çıkıyor

SARISU İHALEYE ÇIKIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, halkın ucuz kullanımına yönelik bir ‘Kent Park’ olarak hazırlanan Sarısu Projesi’ni 11 Şubat tarihinde ihaleye çıkarıyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 1. Derece Doğal Sit Alanı olan Sarısu’nun bürokratik sorunlarının çözüldüğünü kaydederek, “Yap işlet devret modeli ile ihaleye çıkıyoruz. Antalya’ya çok güzel bir kent parkı kazandıracağız. Halkın ucuz kullanımına yönelik bir proje gerçekleştiriyoruz. Doğal yapı bozulmadan oluşturulacak projede vatandaşlar, Antalya’da daha rahat nefes alabilecek bir alana kavuşacaklar” diye konuştu.

DOĞAL DOKU VE FLORA KORUNACAK

C tipi mesire alanı olarak projelendirilen bölge, Antalya Limanı batısında yaklaşık 39 hektarlık bir bölgeyi kapsıyor. Sarısu sahili, özellikle yaz aylarında ziyaretçiler tarafından günübirlik olarak kullanılırken, mevcut durumda günübirlik kullanım talebini karşılayacak altyapı tesisleri bulunmuyor. Kıyı odaklı aktivitelere ve günübirlik kullanıma yönelik alanlara öncelik verilen projeye göre, doğal dokusu, flora ve faunasıyla birlikte korunup geliştirilecek. alanda 8 plaj voleybolu sahasının yanı sıra, trombolin ve paintball alanları da yer alıyor.

1 basketbol sahası, 2 tenis kortu, 1 yapay tırmanış kayası ve su sporları merkezinin de yer aldığı proje alanında Sarısu Deresi ile bölünen alanı köprü ve yüzer ahşap yüzeyle bütünleştirmek ve yayaları ana kullanım alanlarına ulaştırmak amaçlı tasarlanıyor. Projede 840 metre uzunluğunda ahşap promenat yol, araç yolu (servis amaçlı), stabilize-toprak koşu yolu, köprüler ve ponton platformlar, bisiklet ve yaya yolu bulunuyor. Ayrıca projede alan içerisinde 1 araç, 3 de yaya köprüsü yer alıyor.

Proje alanında toplam 1 karşılama meydanı, 3 çok amaçlı gösteri alanı, 2 çok amaçlı küçük gösteri alanı, 1 mini açık hava gösteri alanı (demonte tribün), 3 seyir terası ve toplanma noktası da yer alıyor. Alanın güneyine 3 kır lokantası, 1 çay bahçesi, 1 yöresel deniz ürünleri teşhir alanı, pergola ve oturma grupları, ortak ateş yakma birimleri, 18 tuvalet, 2 bekçi kulübesi, duş, 14 büfe, 12 çeşme, spor kulüpleri binaları (yelken ve dağcılık kulübü olmak üzere) proje alanında bulunuyor.

SARISU İHALEYE ÇIKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 13:28:04
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 13:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?