1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Şatoda 8 bin Avroya tatil!

Ortaçağ'da Avrupa derebeylerinin yaşadığı şatolarda tatil yapmak hayal olmaktan çıkıyor. Antalya merkezli bir firma Ortaçağ'da asillerin yaşadığı lüks şato ve malikanelerde 8 bin Avro ile 30 bin avro arasında 1 haftalık tatil imkanı sunuyor.

Ortaçağ'da yıllardır sinemalarda izlenilen Avrupa'da yaşayan derebeylerinin yaşam tarzları hayal olmaktan çıktı. Fransa, İtalya ve İskoçya'da bulunan ve Ortaçağ döneminde asillerin yaşadığı onlarca dönüm üzerinde kurulu şato ve malikanelerde 8 bin ile 30 bin Avro arasında 1 haftalık tatil yapılabiliyor. Ortaçağ şatoları, açık ve kapalı yüzme havuzları, golf sahaları, tenis kortları, antika eşyaları ve şato kültürüyle yetişmiş personeliyle farklı bir tatil olanağı sunuyor.

Farklı mimarisiyle insanı etkileyen, şehirden uzak, doğayla iç içe şatoların ücreti, özelliği ve konaklayacak kişi sayısına göre değişiyor. Bahçesinde golf sahası bulunan 45 kişilik lüks şatonun bir hafta konaklamanın maliyeti 30 bin Avroyu buluyor. Sade ve 10 kişilik şatonun bir haftalık konaklama ücreti ise 8-10 bin Avro arasında değişiyor.

Şatolarda tatil yapma imkanı sunan Antalya merkezli Glokal Travel adlı firmanın sahibi Mahmut Selçuk Ceylan, Interhome sisteminin Avrupa'da 1965 yılında hayata geçtiğini bildirerek, "24 ülkede sisteme dahil 46 bin ürün var. Bunlar stüdyo daire, villa, rezidans, malikane ve şatodan oluşuyor. Firmamız buralarda tatil yapmak isteyen vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Avrupa, Amerika ve Dubai'deki her bütçeye uygun konutları tatil için vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Portföyümüzde Fransa, İtalya ve İskoçya'daki şatolar, Cannes, Cote d'Azur, Costa Blanca, İbiza, Mallorca ve Paris'te villalar, Roma, Venedik, Prag ve Budapeşte'de daireler, Londra'da Buckingham Sarayı'na bakan rezidanslar bulunuyor. Buckingham Sarayı'na bakan 80 bin dolarlık rezidans üst sınıfa hitap ederken, İsviçre'nin dünya sosyetesini ağırlayan kayak merkezi St Moritz'deki dağ evinde bir haftalık tatil 124 Avro'yu buluyor" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 10:09:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?