7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Satrancın önemli ismi Alanya'da kaza geçirdi

TÜRKİYE Satranç Şampiyonası nedeniyle Antalya'nın Kemer İlçesi'nde bulunan Dünya Satranç Federasyonu Onursal Başkanı 80 yaşındaki Malezyalı Florencio Campomanes, Antalya- Kemer karayolunda meydana gelen trafik kazasında yaralandı.

Bu sabah saat 09.30 sıralarında Kemer'den Antalya'ya giden 26 yaşındaki Korhan Aydal'ın kullandığı 06 UU 960 plakalı otomobil, Göynük Beldesi Değirmendere Mevkii'nde zeminin kaygan olması nedeniyle yoldan çıktı. Kenardaki kayalıklara çarpan otomobil, takla attı. Sürücüsü Korhan Aydal kazayı yara almadan atlatırken, otomobilde bulunan Dünya Satranç Federasyonu Onursal Başkanı Campomanes yaralandı. Olay yerine gelen ambulansla Kemer Özel Anadolu Hastanesi’ne kaldırılan Campomanes'in vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu belirlendi. Campomanes, ilk müdahalenin ardından Antalya Özel Anadolu Hastanesi'ne sevk edildi.

Hastaneye gelen Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, “Vali bey, Kaymakam bey herkes ilgileniyor. Misafirimiz Türk doktorların elinde son derece iyi durumda. Gerekli olan her şey federasyonumuz tarafından yapılıyor. Trafik canavarının spora da bu şekilde etkisi oluyor tabii ki. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Çok şükür ki hastamızın hayati bir tehlikesi yok. 22 Şubat'ta 80'inci doğum gününü kutlayacaktı. Artık doğum gününü Türkiye'de bizle beraber kutlayacak” diye konuştu.

Türkiye Satranç Şampiyonası'nın devam ettiğini anlatan Yazıcı, “Campomanes, Türkiye'yi çok sevdiği için bu 6'ncı gelişiydi. Bu sabah kendisini saat 09.00 sıralarında tesisten uğurladık. Hemen ardından da maalesef kaza haberi aldık” dedi. Hastaneye gelen Kemer Kaymakamı Adem Yılmaz da Campomanes'in durumuyla yakından ilgilendi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2007 Cuma 14:09:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?