16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Savarona davasında 4 tahliye

ANTALYA'DA SAVARONA DAVASI : 4 TAHLİYE

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşamının son döneminde bir süre kullandığı Savarona Yatı'na düzenlenen fuhuş baskınıyla ilgili davada gözaltına alınan aralarında Kazak iş adamı Tefik A.'nın da bulunduğu 4 sanık bugünkü ilk duruşmada tahliye edildi.

Atatürk'ün yatı Savarona'ya yapılan fuhuş baskınıyla ilgili Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk dava görüldü. Davada iş adamı Tevfik A.'nın arkadaşı Rus yazar ve sinemacı Eduard Medvettin de tanıklık yaptı. Duruşma sonunda tutuklu bulunan Gündüz A., Musa Ç.'nin tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Aralarında Kazak işadamı Tevkif A.'nın da bulunduğu Eldar B., Hülya E. ve Erkan A.'nın yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak tahliyelerini kararlaştırdı.

Mahkeme sonunda Kazak iş adamı Tevfik A.'nın avukatı Köksal Bayraktar, mahkemeye olayın iddiada ileri sürüldüğü gibi olmadığını belirttiklerini belirterek "Savarona'yı o tarihlerde kiralayan biz değildik, yatın devlet tarafından ele alınması amacına uygun kullandırılması lazım ama biz bu olayın dışında olduğumuzu belirttik ve mahkeme bunu uygun buldu. Atatürk hepimizin ulu önderi ama olay farklı, olayın kendisi bize ileri sürülen ithamlar derecesinde değil. Fuhuş hikayesinin doğru olmadığını söylüyoruz,

bu işi organize eden biz değiliz. Gizli tanığı koruma kanunu var. Ona göre uymuyor, artık mahkemenin takdiri. Türkiye'yi çok seviyor küseceğini sanmıyoruz, biz de elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

ANTALYA'DA SAVARONA DAVASI : 4 TAHLİYE
İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2010 Pazartesi 17:29:04
Güncelleme :21 Aralık 2010 Salı 11:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?