22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Savarona'ya fuhuş baskını

SAVARONA'YA HELİKOPTERLİ FUHUŞ BASKINI

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Muğla'nın Göcek beldesinde demirli bulunan Savarona yatına fuhuş baskını düzenlendi.

Sahil Güvenlik helikopteri ile Sahil Güvenlik botlarının da katıldığı baskında, 6 iş adamı, aralarında 18 yaşından küçük kızların da bulunduğu 15 yabancı uyruklu kadın ve bunları pazarladığı iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2009 yılı sonunda Serik'in Boğazkent beldesinde bir kişinin Ukrayna ve Rusya'daki mankenlik ajanslarına kayıtlı, bazıları 18 yaşından küçük kızları Türkiye'ye getirerek zengin iş adamlarına yüksek fiyata pazarladıklarını belirledi. Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde operasyona başlayan Antalya İl Jandarma ve Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, turizm bölgesi Belek beldesi, İstanbul ve Muğla Göcek'te demirli bulunan Savarona yatına

Sahil Güvenlik helikopteri ile Sahil Güvenlik botlarıyla eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlar kapsamında İstanbul'da 2 kişi, Antalya Belek'te 4 kişi ve Muğla Göcek'te demirli bulunan Savarona yatında 6 iş adamı, aralarında 18 yaşından küçük kızların da bulunduğu 15 yabancı uyruklu kadın ve bunları pazarladığı iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı. Savarona gemisinde gözaltına alınan iş adamları, yabancı uyruklu kadınlar ve bunları pazarladığı iddia edilen zanlıların Antalya İl Jandarma Komutanlığı'na getirilmesi bekleniyor.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'ndan alınan bilgiye göre, yaklaşık 9 aydır süren takibin Boğazkent'te bir otelden başladığı ve operasyonun Savarona'ya kadar uzandığı bildirildi. Günlüğü 50 bin dolara kiralandığı belirtilen Savarona'da gözaltına alınanlar arasında ABD'de yaşayan, Rusya ve Ukrayna'da işleri bulunan Kazak işadamı Tevfik A.'nın da bulunduğu öğrenildi.

Amerikalı William Francis Gibbs tarafından tasarlanan Savarona yatı, 1931 yılında 4 milyon dolara inşa edildi. Savarona, yedi yıl boyunca Atlantik Okyanusu ve Akdeniz sularında süzüldükten sonra 1938'de Türk Hükümeti tarafından satın alındı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e tahsis edildi. Atatürk yatta kabine toplantıları yaptı, dünya liderlerini ağırladı. Atatürk'ün vefatından sonra Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne devredilen Savarona, 1989 yılında Kahraman Sadıkoğlu tarafından 49 yıllığına kiralandı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 17:57:04
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 11:21:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?