22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Say'a arabeskli tepki!

Fazıl Say'ın geçen aylarda medyada yer alan 'Türk halkının arabesk yavşaklığından utanıyorum' sözlerine, Şevval Sam'ın babası Leman Sam'ın eski eşi Selim Sam'dan 'Napoliten- arabesk' şarkıyla tepki geldi.

Geçen aylarda bir sosyal paylaşım sitesinde 'Türk halkının arabesk yavşaklığından utanıyorum' diyen ve bu nedenle bazı sanatçıların tepkisi çeken ünlü piyanist Fazıl Say'a bir protesto da Şevval Sam'ın babası Leman Sam'ın eski eşi yabancı pop ve Napoliten şarkıcısı Selim Sam'dan 'Napoliten-arabesk' şarkılı tepki geldi.

70'LERİN ÜNLÜ ŞARKICISI

30 dilde şarkı söyleyen, 5 dili bilen ve bir dönem şarkıları ve besteleri ile 70'li yıllara damgasını vuran Selim Sam, önümüzdeki günlerde Antalya'da bir otelde sahne alacak. Sanat hayatının büyük bir bölümünü yurt dışında geçiren Selim Sam, Paris, Berlin ve Beyrut orkestralarında solist olarak çalıştığını söyledi.

TEPKİ OLARAK DERVİŞ'İ YAPTIM

Ünlü piyanist Fazıl Say'ı çok sevdiğini belirten Selim Sam, şöyle konuştu: "Ama arabeskçilere hakaret ettiği için çok kızdım. Ve de protesto olarak bir single yaptık. 'Derviş' isimli single şarkının mistik bir anlamı var. Tarz olarak arabesk söyledim. Sessiz bir protesto yaptım. Diğer arabesk sanatçılar da Fazıl Say'a tepki gösterdi. Arabeskçiler tepkilerinde haklıdır. Ben arabesk müziğini dinlemiyorum ama dinleyenlere saygı duyuyorum. Arabesk severler hiçbir zaman eleştirilmemeli. O da bir tarz. Orada bir duygu ve sözler var. Anlayamadım Fazıl Say'ın niye böyle bir şey söyledi."

Bundan sonra arabesk söylemek istediğini anlatan Sam, "Buna çok fazla zaman ayırmadım. Fazla zor olmadı. Ama gırtlağım arabeske uygun değil. Ama elimden geleni yaptım" ifadelerini kullandı

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2011 Cuma 18:16:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yüksel şenyurt IP: 88.254.18.xxx Tarih : 2.04.2013 20:55:21

sevgili  selim abim sen ne yaparsan altın dir isder tepkı olsun isdersde yorum olsun senınle on yıl calişdık gar gazınosunda  mukemmel bieinsansın sana her zaman saygım sonsunz dur. saygılarımla