22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Schumacher engellilerin umudu oldu

Fenerbahçe ve Almanya Milli Takımı'nın eski kalecisi Tony Schumacher, Manavgat Dr. Hüseyin Vural Engelliler İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

Okulda sevgi gösterileriyle karşılanan Schumacher, bu yıl da engelli öğrencilerin umut ışığı oldu.

11 yıldır Manavgat'ta düzenlediği turnuvalarla engelli öğrencilerin umut ışığı olan Fenerbahçe ve Alman Milli Takımı'nın eski kalecilerinden Tony Schumacher, bu yıl da engelli öğrencileri sevindirdi.

Manavgat'ta Aldiana Otel'de tatil yapan eski file bekçisi Schumacher, eşi Jasmin ile birlikte Dr. Hüseyin Vural Engelliler İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Öğrencilerin büyük sevgi gösterileriyle karşılanan Schumacher, öğrencilerle bir süre oynadı. Okul tarafından hazırlanan yemeğe katılan Schumacher, öğrencilerin hazırladığı jimnastik ve müzik gösterilerini izledi.

Okul Müdiresi Halide Benteşen'den okul ve öğrenciler hakkında bilgi alan Schumacher, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tatilini geçirdiği otelde çeşitli aktiviteler düzenleyerek öğrencilere yardımcı olacağını söyledi.

Türkiye'yi kendi vatanı olarak gördüğünü belirten Schumacher, "Türkiye benim ikinci vatanım. Türkiye'de futbol oynadım ve ekmeğini yedim. Bunun karşılığını da çocuklara yardımcı olarak ödüyorum. Burada yaptığım olay da budur. Bu çocuklara herkesin sahip çıkması gerekiyor. Onlara verebileceğimiz en güzel şey, iyi bir eğitimdir" dedi. Schumacher, ayrıca 11 yıldır düzenlediği turnuvalardan elde edilen gelirle yapılan kapalı spor salonunu da gezerek öğrencilerle basketbol oynadı. Eski file bekçisi Schumacher, öğrencilerle toplu fotoğraf çektirdikten sonra okuldan ayrıldı.

Tony Schumacher, geçtiğimiz günlerde Aldiana Otel'de düzenlenen turnuvada engelli öğrenciler yararına 3 bin Euro toplamıştı.

 

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 14:29:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?