1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sealanya'nın gözbebeği

Antalya'nın Alanya ilçesindeki 'Sealanya Yunus Gösteri Merkezi'nde bulunan 4 yaşındaki fok, dişi yavru dünyaya getirdi.

Alanya'nın Türkler beldesinde geçen yıl hizmete açılan Sealanya Yunus Gösteri Merkezi ailesine 1 hafta önce dişi bir fok yavrusu katıldı. 'Pembe' ismi verilen fok, annesi Mavi'nin yanından ayrılmıyor. Sağlığı yerinde olan yavru, annesi ve eğitmenleri tarafından besleniyor. Baba fok Paşa ise diğer bir dişi fokla farklı kafeste bekletiliyor.

Sealanya Yunus Gösteri Merkezi Genel Müdürü Pınar Tungar, gösterileriyle konukları eğlendiren 'Mavi' ve 'Paşa'nın sürpriz bir yavrusu olduğunu söyledi. Türkiye'de ilk kez bir fokun doğum yaptığını belirten Tungar, "Bebeğin ismini Pembe koyduk. Sağlığı yerinde olan yavru fok oldukça sevimli. Pembe, Sealanya'nın gözbebeği oldu. Bütün gözler onların üzerinde. Anne ile Pembe'nin birlikteliği bizleri gerçekten mutlu ediyor" dedi.

ÇOK HAREKETLİ VE SAĞLIKLI

Meksikalı Yunus ve Fok Eğitmeni Jose Galinda Diaz (24), anne ve yavru fokun sağlık kontrollerinin her gün yapıldığını söyledi.

Fokun Türkiye'de yavru dünyaya getirmesinin kendilerini de şaşırttığını ifade eden Diaz, "Yavru fok çok sağlıklı ve hareketli. Fok doğduğu ilk günden itibaren ayaklarını kullanabiliyor. Baba foku ayrı kafese aldık. Pembe annesinin peşinden hiç ayrılmıyor. Şu anda yavru anne sütü ile besleniyor. Yavrunun annesine balık veriyoruz. Bebeğimiz büyüdüğünde onu da balıkla besleyeceğiz.Ayrıca sonbahar aylarında yunus balıklarımızdan da yavru bekliyoruz. Türkiye'de doğan ilk yunus yavrusunun da bizim ailemizden olmasını çok istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 13:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?