1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sebze-meyve fiyatlarında ucuzluk

Korkuteli'nde yayla ve ova köylerde yaz sezonu üretiminin devam etmesi ve pazara fazla ürün girmesi nedeniyle fiyatlarda ucuzlama yaşandı.

Korkuteli'nde, çevre köylerden gelen vatandaşların ürettikleri ürünlerin piyasaya çıkması, sebze ve meyve fiyatlarını geçtiğimiz haftaya göre daha da ucuzlattı.

Özellikle yayla köylerde yaz sezonu üretiminin devam etmesi ve pazara fazla ürün girmesi nedeniyle pazarda bolluk yaşanıyor.

Uzun yıllardır Korkuteli ilçesinde pazarcılık yapan Ahmet Horzum isimli esnaf, pazara bol miktarda ürünün girmesiyle, yaş meyve ve sebze fiyatlarının geçen haftaya göre daha ucuz olduğunu söyledi.

Domatesin fiyatı, geçen haftaya göre 30 kuruş, yayla domatesi 20 kuruş, kaliforniya biberi 50 kuruş, ıspanak ve aysberg marul fiyatı 25 kuruş, kabak, karnabahar, taze fasulye ve patlıcanın fiyatları 20 kuruş ucuzladı.

Meyvelerin toplanmaya başlamasından dolayı elma, beyaz incir, siyah incir, yerli muzun fiyatı 25 kuruş artarken, karpuz, portakal ve beyaz üzüm ve kavun 20 kuruş ucuzladı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 10:26:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?