1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Seçimi kazandığını göremedi

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'ne bağlı Oymapınar Beldesi'nde seçimden 1 hafta önce beyin kanaması geçirerek ölen AKP Belediye Başkan Adayı Mehmet Bozkurt'un listesi seçimde 7 oy fazla alarak birinci çıktı. Yasa gereği seçimde ikinci en fazla oyu alan parti olan CHP'nin adayı Tevfik Güven başkanlığı kazandı.

Oymapınar Belediye Başkanı ve AKP Belediye Başkan adayı 35 yaşındaki Mehmet Bozkurt, seçimden bir hafta önce geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi. Kanun gereği kesinleşen listenin Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilmesinden sonra adayını değiştiremeyen AKP, yerel seçime Mehmet Bozkurt'un adaylığı ve belediye meclisi listesiyle girdi. Mehmet Bozkurt seçimde geçerli bin 410 oyun 700'ünü alırken, belediye meclisi üyelerinin listesine de 691 oy çıktı.

Seçimde CHP'nin belediye başkan adayı Tevfik Güven 693 oy, belediye meclisi üyelerinin listesi de 698 oy aldı. Ölen Başkan adayı Mehmet Bozkurt en yakın rakibinden 7 oy fazla aldı. Ancak ilgili kanun gereği oyların çoğunluğunu alan başkan adayı hayatta olmadığı için en yakın oyu alan ikinci partinin adayı başkan olmaya hak kazandı.


YSK yetkilileri, başkan adayının seçimden önce öldüğü için yasa gereği ikinci en fazla oyu alan partinin adayının başkan olacağını belirtti. Yetkililer, “Başkan adayı eğer başkan seçildikten sonra ölseydi, belediye meclisi üyeleri arasından seçilecek bir kişi ilk ara seçime kadar başkanlık görevini yürütürdü” dedi.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 16:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?