22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Seferler başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait üç deniz otobüsü, Antalya Kemer arasında sefere başladı. Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, deniz otobüslerinin ilk seferine eşi Günseli Akaydın ile birlikte katıldı. 42 kişilik 650 beygirlik iki motorla yaklaşık 50 dakikada Kemer’e gidecek yolcular 45 TL ödeyecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait işletmesi Antalya Ulaşım A.Ş. tarafından yürütülecek Termessos, Olimpos ve Aspendos adlı 3 deniz otobüsü Antalya ve Kemer arasında yolcu taşımaya başladı. İki adet 650 beygir FPT motorun kullanıldığı 5 metre 60 santimetre eninde 42 yolcu kapasiteli otobüslerde, kaptan kamarası, küçük bir mutfak ve tuvalet bulunuyor. Üç yıldır faaliyet dışı olarak Antalya Kaleiçi Yat Limanı’nda bekleyen deniz otobüsleri, 31 deniz mili yaklaşık saatte 57 kilometre hız yapabiliyor.

Antalya Kaleiçi Yat Limanı ile Kemer Türkiz Marina arasında düzenlenecek ilk sefer öncesi Kaleiçi Yat Limanı’nda tören düzenlendi. Törene, Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Deniz Ticaret Odası Başkanı Ahmet Erol ve protokol üyeleri katıldı. Kurdele kesiminin ardından Mustafa Akaydın, deniz otobüsünün ilk seferine eşi Günseli Akaydın ile birlikte katıldı.

Teknenin dümenine geçen Akaydın, basın mensuplarına poz verdi. Teknenin açık deniz için uygun olmadığını ve bunun sadece başlangıç olduğunu belirten Başkan Akaydın, şöyle konuştu: “Seferlerin yapılması için iskele, personel eğitimi ve ulaşım lisansı için çok uğraşıldı. Üç teknenin yapım maliyetinden ziyade işletme maliyeti çok yüksek. Antalya Kemer, Kemer’den de tekrar Antalya’ya dönmesi, yakıt olarak bize maliyeti bin 168 TL. Bunun için ucuz bilet beklemek kolay değil. Yine de sevinçliyim. Ulaşım A.Ş’ye ihale edildi. O da bu projeyi Kaleiçi firması ile beraber yürütüyor”

Bundan sonra özellikle yabancı turistlerin, Kaleiçi ve yat limanı bölgesini otobüs seferleri nedeniyle daha çok kullanacağını belirten Başkan Akaydın, şunları söyledi: “Yurt dışında seferlerin satış imkanı bulundu. Ayrıca, belediyemize yılda 6 bin kişilik bedava koltuk ayrıldı. Biz bu koltukları, sosyal projeler için düşünüyoruz. Örneğin, daha önce denizle tanışmamış çocuklarımızı buraya getirmeyi düşünüyoruz. Deniz otobüsleri, Antalya için yıllardan beri sözü edilen bir başlangıçtır”

Deniz otobüsü projesini geliştirmek istediklerini, özellikle katamaran için çalışma yapacaklarını belirten Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu an maliyeti yüksek olduğundan ancak amortisman giderini karşılar. Daha sonra katamaran tarzı düşünüyoruz. Çünkü, şu an otobüsler dalgalı denizde uygun değil. Tabanı düz. Kışın sefere çıkması imkansız. Zannediyorum 4-5 ay çalışması imkansız. Bu bir başlangıçtır. Gurur verici bir projedir. Akdeniz açık deniz olduğundan bu tekneler risklidir. Bunu 3 yıldır söylüyorum.”

Deniz otobüslerinin Antalya Kaleiçi Yat Limanı’ndan kalkış saatleri 09.00-12.00-15.00-18.00-20.30 olurken, Kemer Türkiz Marina’dan kalkış saatleri ise 10.30-13.30-16.30-19.30-21.30 olarak belirlendi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2012 Çarşamba 18:57:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yabancı IP: 81.212.100.xxx Tarih : 8.06.2012 09:04:44

bu güzel hizmeti antalyaya kazandırdığın için teşekkürler hocam;