21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Şehidin adı parkta yaşıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde geçen yıl şehit olan Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal'ın anısını yaşatmak üzere adının verildiği parkta, Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ve ikiz kardeşi Celalettin Gürdal bir araya geldi.

Dağlıca bölgesinde, 21 Ekim 2007 de PKK terör örgütü tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit olan 12 askerden Dinarlı Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal'ın anısını yaşatmak üzere adı bir parka verilmişti.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ve ikiz kardeşi Celalettin Gürdal bugün parkta bir araya geldi. Parktaki buluşmada Kemer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Turhan Çelik de hazır bulundu.

Kemer Pegasus Otel'de çalışan ve her gün işine gelip giderken ikizi Şehit Selçuk Gürdal'ın isminin verildiği parkın önünden geçerken heyecanlandığını belirten Celalettin Gürdal, "Bugün 21 Ekim 2008. Geçen yıl bugün ikiz kardeşim vatanını savunurken şehit düştü. Dağlıca kahramanları arasına adını yazdırdı. Bir yıldır onu çok özlüyorum. Ancak hayatta maalesef bunlar da var. Onun adını Kemer'de hemen iş yerimin karşısında bulunan parka adının verilmesi beni ve ailemi çok mutlu etti" dedi.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ve meclis üyelerine bu ilgilerinden dolayı teşekkür eden Celalettin Gürdal, sözlerine şöyle devam etti: "Bu arada 35 günlük bir oğlum var. Onun adına ikizimin adı olan Selçuk ismini verdim. Biraz daha büyüdüğünde bu parkta onunla birlikte farklı anlar yaşayacağımı düşünüyorum."
Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ise Deniz Caddesi üzerinde bulunan parka bir yıl önce şehit olan P.Uzm.Çvş. Selçuk Gürdal'ın ismini verdiklerini ve şehidin ismini bu parkta yaşattıklarını belirterek "İnşallah bundan sonra bu tip şehit haberleri almayız. Temennimiz bu. Tekrar Gürdal ailesine ve ikizi Celalettin kardeşimize baş sağlığı diliyorum. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 14:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?