8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Şehidin ismi okulda yaşayacak

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, 21 Ekim tarihinde Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın Manavgat'ın Taşağıl beldesine bağlı Çardak köyünde yaşayan ailesini ziyaret etti.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, beraberinde AK Parti Antalya Milletvekilleri Sadık Badak, Abdurrahman Arıcı, Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Side Belediye Başkanı Osman Delikkulak, Taşağıl belediye Başkanı Şakir Ergin, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani ile birlikte, geçtiğimiz hafta Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK terör örgütü tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın Taşağıl beldesi Çardak köyünde bulunan ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Bakan Şahin ve beraberindekileri köye gelişlerinde Şehit Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın kayınpederi Numal Ünal ve köylüler karşıladı. Kısa bir süre kayınpeder ile görüşen bakan ve beraberindekiler, şehidin eşi Meral Uysal'ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında şehidin eşi Meral Uysal'ın oldukça metanetli olduğu gözlenirken, Bakan Şahin'in herhangi bir isteği olup olmadığı yolundaki sorusu üzerine, terörün artık bitmesi, anaların, eşlerin ve çocukların ağlamamasını istedi. Uysal, köylerinde okul olmadığı için Taşağıl'a giden çocuklar için yeni bir okul yapılarak bu okula eşinin isminin verilmesini de rica etti. Uysal, Bakan Şahin'in, çocukları ile oturabilecekleri bir ev alabileceklerini söylemesi üzerine, kendisinin evi olduğunu, hiçbir ihtiyaçlarının olmadığını söyledi.

Bakan Şahin ve beraberindekiler, şehidin mezarına gitmeden önce son olarak şehidin annesi Nefise Uysal'ı ziyaret ederek elini öptü ve başsağlığı diledi. Bakanı sarılıp öpen şehit anası Nefise Uysal, Bakan Şahin'den oğlunun adını taşıyan bir okul yapılmasını istedi. Bakan Şahin, ne pahasına olursa olsun şehit anası ve eşinin bu isteğini yerine getireceklerini belirterek, "Şehidimizin adını taşıyan bir ilköğretim okulu için en kısa zamanda gerekli kaynağı bularak okulun bir an önce yapılması için Manavgat Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne aktaracağız ve okulumuzu yapacağız. Şehidimizin ismi kendi köyündeki okulunda yaşayacak. Türk halkının başı sağolsun" dedi.

Köy muhtarı ve Manavgat Kaymakamı'ndan köy okulu hakkında bilgi alan Bakan Şahin, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i telefonla arayıp görüştükten sonra en kısa zamanda Çardak köyüne 11 derslikli bir ilköğretim okulu yapılarak şehidin isminin verileceğinin sözünü verdi. Bakan Şahin ve beraberindekiler daha sonra şehidin mezarına giderek dua etti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2007 Pazar 09:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa iyiol IP: 88.232.78.xxx Tarih : 30.10.2007 15:14:50

İŞTE BİZİM İNSANIMIZ CANI GİDİYOR AMA FIRSATÇILIK YAPMIYOR HELAL SANA TEYZE ELLERİNDEN ÖPERİM