1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Şehir dışına çıkmamak için yürüdüler

Antalya'da ikinci el oto galerilerinin yerleşim alanlarının dışına çıkartılmasını istemeyen esnaf, yürüyüş yaparak kararı protesto etti.

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen ve ikinci el oto galerilerinin yerleşim dışı alanlara taşınmasının belirtildiği genelge Antalya'da da uygulamaya konuldu.

Uygulama nedeniyle mağdur duruma düştüklerini savunan esnaf ise kendilerine yardımcı olunmamasından yakındı.

Muratpaşa İlçesi, Turgut Reis Caddesi üzerinde bulunan oto galeri esnafı belediyenin ve diğer yetkililerin kendilerine yer göstermeden dükkanlarını mühürlediğini iddia ederek, yaptıkları yürüyüşle durumu protesto etti.

Başvurmadıkları hiçbir kurum kalmadığını fakat karşılarında bir muhatap bulamadıklarını belirten oto galericiler, yaptıkları yürüyüşün ardından Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne geldi. Burada bir açıklama yapan Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı Şeref Sağlam İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelge doğrultusunda esnafın dükkanlarının mühürlendiğini ancak bu işlem yapılırken esnafın düşünülmediğini savundu.

Esnafın bu olumsuz durumdan kurtulması için gerekenleri yapacaklarını vurgulayan Sağlam, "Üyelerimize yer gösterilmeden dışarı atılmalarını doğru bulmuyoruz. Bu esnafı bir anda sokağa atmak gibi, işsizler ordusuna yeni işsizler kazandırmak gibi. Bu konuyla ilgili çözümler üretilmesi için yetkililere sesleniyoruz" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 21:56:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?