15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Şehir içi trafiğine zabıta desteği

ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİNE ZABITA DESTEĞİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, araç trafiği konusunda ortak hareket ediyor. Zabıta ekipleri kaldırımı işgal eden araçlara, trafik ekipleri ise yola yanlış park yapan motorlu araçlara cezai işlem uyguluyor.

Ana arterler ve kaldırım işgalleri konusunda kanuni sorumlukları hakkında Antalya Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği çerçevesinde düzenlenen toplantıda eğitim alan zabıta memurları, trafik polisleri ile ortak çalışma yürütüyor. Ana arterlerdeki trafik akışının rahatlaması ve kaldırım üzerindeki araç işgallerinin önlenmesine yönelik yürütülen ortak çalışmada, kentin işlek bölgelerinde aralıksız sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Haluk Özkan, kent trafiğinde sorun yaşanmaması için vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı. Özkan, “Her yıl binlerce yerli ve yabancı konuk ağırladığımız kentimizde kaldırım üzerine park edilmiş motorlu araçlar görüntü kirliliğine sebep oluyor. Kurallara uyulması konusunda halkımızdan destek bekliyoruz” dedi. Özkan, Trafik Şube Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen çalışmanın aralıksız sürdürüleceğini ifade ederek, raylı sistem hattı üzerine park eden araçlar için trafik ekipleri tarafından kullanılan araç çekme formu zabıta ekipleri tarafından da kullanılabileceğini söyledi.

ÇALIŞMA YAPILAN ANA ARTERLER

Uygulamanın, Şarampol Nokta Oteli Tonguç kavşağı arası, Yener Ulusoy Bulvarı otobüs durağı çift yönlü, 100. Yıl otobüs durağı çift yönlü, Güllük Caddesi’nin tamamı, Hasan Subaşı Caddesi’nin tamamı, 52. Sokak (Valilik İsmetpaşa arası), İsmetpaşa Caddesi’nin tamamı, Adnan Menderes Bulvarı, Milli Egemenlik Caddesi, Ali Çetinkaya Caddesi, Işıklar Caddesi ve Tekel Kavşağı ile Büyükşehir Belediyesi arasını kapsadığı açıklandı.

ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİNE ZABITA DESTEĞİ
ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİNE ZABITA DESTEĞİ
ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİNE ZABITA DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 10:40:03
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 11:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?