1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Şehiriçi trafiğe zabıtadan destek

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde başlatılan uygulama ile zabıta memurları, trafik polisleri ile koordineli çalışacak.

Kaldırım üzerine park eden araçlara zabıta tarafından, park yasağı bulunan ve yol kenarlarına park eden araçlara ise trafik ekipleri tarafından ceza uygulanacak.

Konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu’nda zabıtalara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Zabıta Daire Başkanı Ahmet Özkan, Zabıta Daire Müdürü Haluk Özkan, İl Trafik Şube Müdürü Emniyet Amiri Erol Beşe ile Trafik Şube Müdür Yardımcısı Emniyet Amiri Mustafa Sincanlıoğlu katıldı.

Toplantıda, zabıta memurlarına uygulamanın yapılacağı ana arterler ve kanuni sorumlulukları hakkında bilgi verildi. Toplantıda öncelikle pilot bölge olarak seçilen yedi ayrı noktada ekipler koordineli çalışacak.

Çalışmalarının amacının ana arterlerdeki trafik akışının rahatlaması ve kaldırım üzerindeki araç işgallerinin önlenmesi olduğunu belirtilirken, sürücülerden de kurallara uyulmasını istendi. Kaldırım üzerine park eden araçlara zabıta tarafından, park yasağı bulunan ve yol kenarlarına park eden araçlara ise trafik ekipleri tarafından ceza uygulanacağı açıklanırken,. raylı sistem hattı üzerine park eden araçlar için, trafik ekipleri tarafından kullanılan araç çekme formunun zabıta ekipleri tarafından da kullanılabileceği bildirildi.

ÇALIŞMA YAPILAN ANA ARTERLER

Uygulamanın, Şarampol Nokta Oteli Tonguç kavşağı arası, Yener Ulusoy Bulvarı otobüs durağı çift yönlü, 100. Yıl otobüs durağı çift yönlü, Güllük Caddesinin tamamı, Hasan Subaşı caddesinin tamamı, 52. Sokak (Valilik İsmetpaşa arası), İsmetpaşa caddesi tamamı, Adnan Menderes Bulvarı, Milli Egemenlik Caddesi, Ali Çetinkaya Caddesi, Işıklar Caddesi ve Tekel Kavşağı-Büyükşehir Belediyesi arasını kapsadığı açıklandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 12:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?