16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Şehit ailesine övünç madalyası

ŞEHİT AİLESİNE ÖVÜNÇ MADALYASI

Şırnak’ta vatani görevini yaparken 17 Temmuz 2008 tarihinde şehit olan Piyade Er Mesut Yılmaz'ın Gazipaşa’nın Yakacık Köyü’nde oturan ailesine, devlet övünç madalyası verildi.

Gazipaşa Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ferhat Aslan, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt, Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, şehit aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Gazipaşa Kaymakamı Pamuk, törende yaptığı konuşmada ülkeyi bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirterek, "Bu ülkeyi bölmek, bu devleti parçalamak isteyenler şunu bilsinler ki Şehit Mesut Yılmaz, bu aziz vatanın bütünlüğü için verilen ne ilk ne de son şehidimizdir. Bu vatanı bölmek isteyenlerin kökü kuruyuncaya kadar bu mücadele devam edecektir. Bu vesileyle bu vatanı için canını seve seve veren şehitlerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyoruz, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum" diye konuştu.

Şırnak'ta vatani görevini yaparken Küpeli Dağı'nda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Er Mesut Yılmaz'ın babası Naci Yılmaz'a devlet övünç madalyası, Kaymakam Pamuk tarafından takdim edildi. Madalyanın takdimi sırasında baba Naci Yılmaz, anne Fatma Yılmaz ve salondaki konuklar gözyaşlarına hakim olamadı.

ŞEHİT AİLESİNE ÖVÜNÇ MADALYASI
ŞEHİT AİLESİNE ÖVÜNÇ MADALYASI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 18:56:05
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 19:42:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?