21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Şehit ailesine taziye ziyareti

Şehit babası Ali Yeşil, "Bu topraklar bizim, bu devlet bizim" diye konuştu.

Serik Ziraat Odası Başkanı Rıza İleri, teröristler tarafından Aktütün Karakolu'na gerçekleştirilen hain saldırıda şehit olan Piyade Er Ramazan Yeşil'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Oldukça duygulu bir atmosferde yapılan ziyarette aileye baş sağlığı dileyen Serik Ziraat Odası Başkanı Rıza İleri, Anadolu'nun tarihin her döneminde emperyalist güçlerin iştahını kabarttığını söyledi.

Büyük güçlerin Anadolu'ya hakim olmak için her zaman saldırdıklarını anlatan İleri, şimdi onların oyuncağı olan bir terörist güruhunun bu vatanı parçalamak için çalıştığını hatırlattı.

Türk Milletinin tarih boyunca vatanı korumak için milyonlarca şehit verdiğine de dikkat çeken İleri, "Bu konuda Türk milletinin bir parçası olan Türk çiftçisinin ocağına ateş düşmektedir. Türk çiftçilerinin de evlatları vatan için şehit olmaktadırlar" dedi. Yeşil ailesinin de bir evladını şehit verdiğini ifade eden İleri, "Kendilerine baş sağlığı dilemek için buradayız. Acılarını paylaşmak için buradayız" diye konuştu.

Başkan Rıza İleri, Serik Ziraat Odası olarak şehit ailesine ellerinden gelen yardımları yapacaklarını söyledi.

TOPRAĞIN KIYMETİNİ EN İYİ ÇİFTÇİLER BİLİR

Şehit Piyade Er Ramazan Yeşil'in babası Ali Yeşil ise, bir oğlunu vatana kurban verdiğini ifade ederek, "O artık bir insanın varacağı en yüce makam olan şehadet makamına ulaştı" dedi. Bu vatanın Türk milletine atalarından gelecek nesillere aktarılmak üzere kalan bir emanet olduğunu anlatan Ali Yeşil, "Toprağın kıymetini bizden fazla kimse bilemez. Çünkü biz topraktan kazanırız, topraktan karnımızı doyururuz" diye konuştu.

"Bu devlette bizim bu topraklarda bizim" diyen şehit babası, Türk çiftçisinin her
zaman vatanını devletini korumak için oğullarını, evlatlarını seve seve askere göndereceğini söyledi. Hem de davul zurnalı törenlerle, düğünlerle askere göndereceğini anlatan Ali Yeşil, "Çünkü bizim başka vatanımız yok. Başka devletimiz yok" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 17:02:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?