1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Şehit Annesine ziyaret

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Dağlıca baskınında şehit düşen Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın annesi Nefise Uysal'ı Çardak köyünde ziyaret etti.


TBMM başkanlığına seçilen Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin, ilk ziyaretini Antalya'ya gerçekleştirdi. Şahin, geçen yıl Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın annesi Nefise Uysal'ı ziyaret etti. Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Çardak köyüne giderken Taşağıl beldesinden geçen Şahin'in konvoyunu DP'li Belediye Başkanı Ahmet Alp ve vatandaşlar durdurarak sevgi gösterilerinde bulundu. Şahin'e çiçek veren vatandaşlar, ilk kez bir TBMM Başkanı'nın beldelerine geldiğini söyledi.


ELİNİ ÖPÜP HAYIR DUASINI ALDI
Şahin ve beraberindekiler Çardak köyündeki şehit annesi Nefise Uysal'ın evine gitti. "Her zaman ikinci annem" dediği Uysal'ın elini öpen Şahin, Karabük'ün Ovacık ilçesine bağlı Ekici köyünde yaşayan annesi Ünzile Şahin ile telefonda görüştüğünü belirterek şunları söyledi:
"Annemin selamı var. İnşallah daha sonra annem ile birlikte sizi ziyaret edeceğiz. Daha önceki görevim süresince Nefise annemin hayır dualarını eksik etmedi. Nefise annemin duasını almak çok önemli. Türk anneleri adına elini öpüyorum. Nefise anne hiçbir zaman kendisi için benden istekte bulunmadı. Her zaman başkaları için, öğrenciler için istekte bulundu. Benim ilk ziyaretimde köyde okul olmadığını söylemişti. Biz de hemen Uzman Çavuş Mustafa Uysal adına köye bir okul kazandırıp açılışını yaptık. Çocuklar
artık eğitimlerini burada görüyor. Şimdi de bu okula bir spor salonu yaptırdık. Her zaman Nefise annenin hayır duasını almaya devam edeceğim."
Şahin'e sarılan şehit annesi Nefise Uysal da, gözyaşlarını tutamadı. Şehit Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın eşi Melek Uysal, kızı Beyza ve oğlu Hüseyin Uysal ile bir süre sohbet eden Şahin, çocuklara hediyeler verdi. Okulun spor salonunu da gezen TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, okul yöneticilerinden başarılı sporcular çıkarmalarını istedi. Köy çocuklarına da hediyeler veren Şahin, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait polis helikopteri ile Ankara'ya gitti

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 21:08:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?