21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Şehit babaya zor veda

Antalya'da akaryakıt istasyonunda silahla havaya ateş eden kişiyi etkisiz hale getirmek isterken vurulan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan için Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Şehit Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan için Antalya Emniyet Müdürlüğü Uncalı Hizmet Binası'nda tören düzenlendi.

Törene polis memurunun eşi Gülhan Gökcan, lise ikinci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki kızı Gizem, ilköğretim ikinci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki oğlu Gökalp Gökcan, Antalya Vali Vekili Fuat Ergün, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ile mesai arkadaşları katıldı.

Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de çelenk gönderdi. Şehit Gökcan'ın eşi Gülhan Gökcan, arkadaşları ve kadın polis memurlarının yardımı ile ayakta durabildi. Tören alanında uzun süre gözyaşı döken Gökcan, çocuklarına sarılarak acısını dindirmeye çalıştı. Şehit emniyet müdürünün Türk bayrağına sarılı cenazesi, mesai arkadaşlarının gözyaşları arasında tören alanına getirildi. Törenin başında soğukkanlı bir şekilde olan biteni izleyen küçük Gökalp, İstiklal Marşı okunurken daha fazla dayanamadı ve gözyaşlarına boğuldu. Töreni izleyen bazı vatandaşlar da Gökcan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesine dokunarak uzun süre ağladı.

Törende konuşan Antalya Emniyet Müdür Vekili Oğuz Oral Aydın, Gökcan'ın vatanın bekası, huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla gittiği görevde şehit olduğunu söyledi. "Türk milletinin başı sağ olsun" diyen Aydın, "Görevini layıkıyla yapmaya çalışan Uğur Gökcan vahim bir olay sonucunda şehit oldu. Onu yaşatmaya çalışacağız ve hiçbir zaman unutmayacağız. Emniyet teşkilatında 14 yaşından 41 yaşına kadar görev yaptı. Biz uğrunda öldüğü değerleri her zaman yaşatacağız. Şehidimiz yüreğimizde, başımız her zaman dik olacak" dedi.

Uğur Gökcan'ın cenazesi, Antalya Müftüsü Ahmet Çelik'in okuduğu duanın ardından cenaze arabasına konuldu. Polis eskortu eşliğinde havalimanına götürülen Gökcan'ın cenazesi, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Skorsky helikopterle memleketi Kütahya'ya götürüldü. Şehit Müdür Uğur Gökcan, Kütahya Ulu Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından toprağa verilecek.

Dün saat 15.00 sıralarında meydana gelen olayda, Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 1 yıldır yaşayan Celal G. (50), liman bölgesindeki bir akaryakıt istasyonuna gitti. Celal G., tabancasını göstererek ücretsiz akaryakıt istedi. Görevlilerle tartışan Celal G., tabancayla rastgele havaya ateş açmaya başladı. Olay yerine çok sayıda polisle birlikte Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan (41) da gitti. Gökcan, saldırganı ikna etmeye çalışırken rehin alınmak istendi.

İkili arasında yaşanan boğuşmada, saldırgan ile Gökcan yere düştü. Çevredeki polisler müdahale etmek için koşarken saldırgan Celal G., silahla Emniyet Müdürü Gökcan'ı vurdu. Gökcan, ambulansla kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Celal G. ise olayın ardından gözaltına alındı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2012 Perşembe 17:05:09
Güncelleme :23 Şubat 2012 Perşembe 17:10:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?