22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Şehit evinde bir acı daha!

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde evine yapılan baskın sonucu öldürülen astsubayın Antalya'da yaşayan babası, oğlunun ölüm haberini almasının ardından fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Şahıs, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Beytüşşebap İlçesi'nde görevli 38 yaşındaki Astsubay Levent Çevik, gece saatlerinde kimliği belirsiz kişilerin evinde yaptığı silahlı saldırı sonucu şehit olmuş, saldırıda 8 yaşındaki oğlu Mete Çevik ise yaralanmıştı. Astsubayın ölüm haberi, Antalya'da yaşayan Çevik ailesine ateş gibi düştü. Gece saatlerinde gelen telefona bakan astsubayın babası İbrahim Çevik, telefonda oğlunun ölüm haberini aldı. 'Oğlum' diyerek çığlık atmaya başlayan baba Çevik, yaşadığı üzüntüye dayanamayarak yere yığıldı. Olay yerine çağrılan ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılan baba İbrahim Çevik, tüm müdahalelere hayatını kaybetti. Astsubay ağabeyini ve babasını kaybeden Can Çevik, yaşananları şöyle anlattı: 

"Babam, olay gecesi hiç uyuyamadı. Sanki bir şeylerin olacağını fark etmiş gibiydi. Saat 23.30 sıralarında telefon geldi. Babam telefonu açtı. Daha sonra 'oğlum' diye bağırmaya başladı. Sonra yere yığıldı. Nefes almakta güçlük çekiyordu. Kendisi kalp hastasıydı. Birkaç kez kalp krizi geçirmişti. Ben, telefonun Şırnak'tan geldiğini öğrenince ne olduğunu anladım. Hemen ambulans çağırdım." 

Teröre lanet eden Can Çevik, "Terör artık bitsin. Bizim şu an içimiz yanıyor ama başkaları ağlamasın. Hem ağabeyimi kaybettim hem de babamı. Bu ülke bizim ve kimseye vermeye niyetimiz yok. Bunu herkes bilsin. Biz, vatanımızı koruyan askerimizi verdik. Babam da öldü ama vatan sağ olsun" diye konuştu. Anne Nezihe Çevik ise, bir günde hem oğlunu hem de eşini kaybetmenin acısını yaşıyor.
iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2006 Salı 01:33:57
Güncelleme :10 Ağustos 2006 Perşembe 14:13:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
turan ilker arkaz IP: 85.97.153.xxx Tarih : 8.08.2006 14:30:09
sizleri çok seviyorduk bu haber bizleride üzdü başınız sağ olsun allah kimsenin başına böyle bir acı daha vermesin çevik ailelerine biz arkaz ailesi olarak sabır diliyoruz. turan ilker arkaz 'TERÖRE LANET' VATAN SAĞ OLSUN