21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Şehit evine ateş düştü

Antalya'da düşen polis helikopterinde şehit olan Başkomiser Kudret Çalık'ın Denizli'nin Çivril İlçesi'ndeki baba evinde büyük üzüntü yaşanıyor. Baba Mehmet Çalık, oğlunun şehit olduğunu haberlerden öğrendiğini söyledi. 

Antalya'da akşam saatlerinde düşen polis helikopterinde görevliyken şehit olan Başkomiser Kudret Çalık'ın, şehit olduğu haberi Denizli'nin Çivril İlçesi'nde bulunan baba evini yasa boğdu. Zabıta emeklisi baba Mehmet Çalık, oğlunun şehit olduğunu haberlerden öğrendiğini söyleyerek, "Olayı haberlerde öğrendikten sonra dairesinden müdür yardımcısı arayarak, başsağlığı diledi" dedi. Baba Çalık, oğlunun 4 yaşından bu yana pilot ve polis olmak istediğini ifade ederek, "Oğlumun 4 yaşından bu yana pilotluğa ve polisliğe merakı vardı. Vatan sağ olsun. Söylenecek hiçbir şey yok. Biz büyüttük, besledik ve devletimizin emrine verdik. Elimizden gelecek hiçbir şey yok. Emniyet teşkilatı ve vatan sağ olsun. Tecelli böyleymiş. Ne baba yiğitler şehit oluyor. Oğlum, teşkilatta en sevilen başkomiserdi. Oğlum, havacılığa girdikten sonra emniyet teşkilatında bir daha havacılık kursu açılmadı. Buradan başkomiserliğe kadar yükseldi. Arkadaşları tarafından da sevilen, sayılan biriydi. Oğlum geçen hafta Çarşamba günü Antalya'da göreve gitmişti, ben de ziyaretine gitmiştim. Güle oynaya görevinin başına gitti" ifadelerini kullandı. Diğer şehitlere de başsağlığı dileyen Çalık, "Onlara da Allah rahmet etsin, ailelere sabır versin" dedi. 

Bu arada, şehit Başkomiser Çalık'ın, Polis Koleji'ni İstanbul'da, Polis Akademisi'ni ise Ankara'da okuduktan sonra ilk görevine Konya'ya bağlı Karaman İlçesi'nde başladığı belirtildi. Daha sonra Ankara Havacılık Daire Başkanlığı'nda pilotluk kursu alan Çalık'ın, Ankara'da görevine devam ederken Antalya'ya geçici görevli olarak gönderildiği kaydedildi. 

Öte yandan şehit Başkomiser Kudret Çalık'ın 5 yıldır evli olduğu ve 2 yaşında Zeynep isimli bir kızının olduğu öğrenildi. Eşi Aysel Çalık'ın memleketi olan Acıpayam İlçesi'nde bulunduğu ve acı haberi burada aldığı öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2006 Perşembe 01:39:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?