22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Şehit ve gazi çocukları Manavgat'ta

ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARI MANAVGAT'TA

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmet Vakfı'nın düzenlediği 'Kültür Gezisi' kapsamında Antalya'ya gelen 62 şehit ve gazi çocuğu Manavgat Şelalesi'ni gezip Manavgat Irmağı'nda bot turu yaptı.

Mehmetçik Vakfı'nın şehit ve gazi çocuklarına üniversiteyi bitirinceye kadar maddi katkıda bulunduğunu belirten TSK Mehmetçik Vakfı Genel Sekreteri Emekli Kurmay Albay Cengiz Baştuhan, 4-14 Temmuz tarihleri arasında değişik illerden öğrencileri tanıştırmak, kaynaştırmak ve Mehmetçik Vakfı ruhu oluşturmak amacıyla Ankara, Nevşehir ve Antalya'yı kapsayan Kültür Gezisi düzenlediklerini söyledi. Mehmetçik Vakfı'nın 1982 yılında kurulduğunu ifade eden Baştuhan, "Geziye üniversite, lise son ve lise 3

öğrencileri katılıyor. Bu yıl ikinci geziyi gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl Polatlı, Bursa, Çanakkale, İstanbul turumuz vardı. Bu yıl Ankara'dan yola çıktık, 2 gün Nevşehir'de konakladık, Ürgüp ve Ihlara'yı gezdik. 2 gün Konya'da konakladık. Antalya'da ise 3 gün kalacağız" dedi.

Mehmetçik Vakfı'nın üniversite öğrencisi şehit ve gazi çocuklarına ayda 594 TL ödeme yaptığını anlatan Baştuhan, "Ayrıca bütün öğrencilerimizin okul içerisindeki harçlarını da ödüyoruz" diye konuştu.

Ankara, Nevşehir ve Konya'dan sonra Manavgat'a gelen 62 şehit ve gazi çocuğu Manavgat Şelalesi'ni gezdikten sonra tekne ile Manavgat Irmağı'nda tura katıldı.

ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARI MANAVGAT'TA
ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARI MANAVGAT'TA
İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2010 Cumartesi 15:44:03
Güncelleme :11 Temmuz 2010 Pazar 00:51:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?