21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Şehitlerin isimleri parkta yaşayacak

Antalyalı şehitler Uzman Çavuş Mustafa Uysal ve Uzman Çavuş Ali Rıza Altın adına yaptırılan oyun parkları ailelerinin gözyaşları içerisinde açıldı.

Konyaaltı Belediyesi tarafından Hakkari'de teröristler tarafından kurulan hain pusuda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal ve Tunceli'de teröristler tarafından yerleştirilen mayına basarak şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ali Rıza Altın adına yaptırılan parklar Hurma ve Uluç mahallelerinde açıldı.

Parkların açılış törenine Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve şehit yakınları katıldı. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başlayan törenlerde şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit kardeşi Mustafa Uysal adına yapılan parkın açılış kurdelesini kesen Ali Uysal, "Bu ülke için canını hiç çekinmeden verenlerin anılarının bir şekilde yaşatılması gerekmektedir. Şehit yakınlarına ve ailelerine her türlü maddi ve manevi destek verilmesi gerekiyor. Bizde Çanakkale ruhu olduğu sürece düşmanlar bize engel olamaz" dedi.

Şehit Mustafa Uysal'ın kayınpederi Numan Ünal ise, mutluluğunu dile getirerek "Konyaaltı Belediyesi'ne bizi unutmadığı için çok teşekkür ediyoruz. Bu parka gelen insanlar şehidimizi hiç unutmayacaklar" diye konuştu.

Şehit Ali Rıza Altın adına Hurma Mahallesi'nde yapılan parkın açılışını yapan anne Şemsaldı Altın ise, "Oğlumla bu vatan uğruna öldüğü için her zaman gurur duydum" derken duygulanarak ağladı. Kardeşi Zeki Altın ise, "Bu bayrak olduğu sürece bizde canımızı vermeye hazırız. Kardeşim gibi bizde şehit olmak isterdik" ifadelerini kullandı.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 17:06:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?