22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Şehre girişler sil baştan

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent girişlerini turizm kentine yakışır hale getiriyor. Başkan Menderes Türel'in 'Dünya Kenti Antalya' hedefi doğrultusunda, havalimanı yolu ve Burdur yolu girişleri sil baştan düzenleniyor. Başkan Türel, aralıksız süren peyzaj çalışmalarını yerinde inceleyerek, bilgi aldı.

Kent girişlerindeki refüjleri Karayolları ile yapılan protokolle Büyükşehir Belediyesi'ne devraldıklarını hatırlatan Türel, çalışmaların tamamlandığında Antalya'ya yakışacağını söyledi. Türel, havalimanı yoluna palmiye koridoru yapılacağını, aralarına ise rengarenk zakkumlardan çit oluşturulacağını belirtti.
Turizmin başkenti Antalya'ya girişlerinin güzel ve göz alıcı olmasının, ilk izlenim açısından önemli olduğunu vurgulayan Başkan Türel, yapılan çalışmaları anlattı. Türel, Demokrasi Kavşağı ile Havalimanı Kavşağı arasındaki 5 kilometre boyunca, toplam 262 dekar alanın yeniden düzenlendiğini ifade etti.

PALMİYE KORİDORU

Türel, yolun her iki yanındaki refüjlere palmiye koridoru yapılacağını belirterek, "Yaklaşık bin yetişkin palmiye dikilecek. Kente sağlı sollu palmiye koridorundan girilecek ve çimlendirilecek. Palmiyelerin arasına kırmızı, beyaz, sarı ve pembe zakkumlardan çit oluşturulacak. Zakkum renkleri her 100 metrede bir farklı olacak" dedi.
Orta refüjdeki mevcut ağaç dokusunun korunacağını da anlatan Türel, "Ağaçlarda bakım ve budama yapıyoruz. Zeminler temizlendi. Orta refüjün her iki yanına yine zakkumdan çit oluşturacağız. Tüm refüjlere otomatik sulama sistemi kuruyoruz" diye konuştu.

Antalya-Burdur karayolu girişinde de çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydeden Menderes Türel, şöyle devam etti:
"Pil Fabrikası Kavşağı'ndan, Hayvanat Bahçesi girişine kadar olan kesimdeki yaklaşık 330 dekar alan kente yakışır hale getiriliyor. Orta refüjdeki narenciye dokusu aynen korunacak. Kenarlara çit bitkileri dikilecek. Ayrıca sulama kanalı yapılacak. Kente girişte sol refüje yaklaşık 300 adet Gravilla Robusta cinsi yaş kış yeşil kalan özel bir ağaç türü dikilecek. Su sarnıcı yanında bulunan boş alana ormanla bütünleşen doğal bitki örtüsünün devamı olarak yaklaşık 6 bin fıstık çamı dikilecek. Araları çimlendirilecek."

Vakıf Çiftliği önündeki geniş alana Antalya'da olmayan bitkilerin yer alacağı bir arboretum oluşturulacağını anlatan Türel, "Burası bir anlamda bitki müzesi olacak. Çok çeşitli bitkiler olacak. Ayrıca yol boyunca yer alan kavşaklar yeniden düzenlenecek ve ortalarında portakal küreleri konulacak" diye konuştu.

Havalimanı yolundaki çalışmaların yaklaşık 1 ay içinde, Burdur karayolu üzerindeki çalışmaların ise 2 ay içinde bitirilmesi hedefleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2005 Çarşamba 12:57:11
Güncelleme :6 Temmuz 2005 Çarşamba 16:31:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?