21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Şeker imalathanelerine baskın

Antalya Büyükşehir Belediyesi Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesinde gıda imalathanelerine şok baskınlarını sürdürüyor. Şekerci, helvacı, tahinci ve lokumcu esnafına yönelik yapılan denetimlerde, halk sağlığını tehdit eden herhangi bir unsura rastlanmadı.

Halkın daha sağlıklı gıdalar tüketmesini temin etmek amacıyla yapılan denetime Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Ergün Ekici, Zabıta Müdürü Ali Kaplan, Zabıta Müdür Yardımcısı Mustafa Altıntaş, Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü Gıda Mühendisi Hakan Ak ve zabıta memurları katıldı. Yapılan kontrollerde imalathanelerin ruhsat durumu, genel düzeni, temizlik, çalışan personelin portör muayeneleri, çalışma karneleri, el ve genel temizliği, imalat yapılan araç ve gereçlerin durumu, hammaddelerin son kullanma tarihleri, depolama alanları, üretim tezgahları, vitrin, sergileme rafları incelendi. Teknik açıdan eksiklikleri bulunan işyerleri hakkında tutanak düzenlenerek, eksikliklerin giderilmesi yönünde uyarıda bulunuldu. Eski Sanayi, Yeni Sanayi Sitesi ve Çevreyolu başta olmak üzere kentin birçok noktasındaki imalathanelerde yapılan kontrollerde, halk sağlığını tehdit eden bir unsura rastlanmadı.
Şeker, helva ve lokum tüketiminin artması nedeniyle bayram öncesinde bu tür imalat yapan işyerlerine yönelik denetimlerin arttırıldığını belirten yetkililer, "Üretim yapılan imalathaneler izinleri Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’ndan alıyorlar. Bu nedenle elde edilen denetim sonuçlarını Tarım İl Müdürlüğü’ne ve işyeri ruhsatını veren ilgili belediyeye yazılı olarak bildireceğiz. Denetimlerimiz aralıksız devam edecektir. Halkın sağlığını tehdit edecek üretim yapan bir imalathaneye rastlamadık" açıklamasını yaptı.

antalya
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 11:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?