22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sekretere patron işkencesi

Antalya'da patronu tarafından yatağa kelepçelenerek ayaklarına ve kollarına çekiçle vurulduğu, tırnakları çekildiği iddia edilen genç kız, ihbar üzerine polis ekiplerince kurtarıldı.

Genç kızın patronuyla, olaya göz yumdukları öne sürülen annesi ve erkek kardeşi gözaltına alındı.

Polis yetkililerinden alınan bilgiye göre, ismi açıklanmayan bir kişinin ihbarı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Karaalioğlu Parkı arkasında H.S. adlı kadının evine operasyon düzenledi.

Operasyonda, yatağına kelepçelenen ve vücudunda ağır darp izlerine rastlanan H.S'nin kızı Meryem S. (24) baygın halde bulundu. Genç kız, devlet hastanesinde yoğun bakım servisine kaldırıldı.

Meryem S'nin ithalat ve ihracat yapan bir bujiteri firmasında büro elemanı olarak çalıştığı ve bu işyerinin sahibi M.K. tarafından işkenceye maruz kaldığı iddia edildi.

Genç kızın hastanede yapılan kontrolünde, yaklaşık 1 aydır yatağa kelepçelenerek kollarına ve bacaklarına çekiçle vurulduğu, ayak tırnaklarının çekildiği ve ağır şekilde darp edildiği belirlendi.

HAYATİ TEHLİKESİ BULUNUYOR

Tedavi altına alınan genç kızın hayati tehlikesinin bulunduğu, ancak zaman zaman bilincinin açılarak olaya ilişkin ifade verdiği öğrenildi.

Genç kızın ifadeleri üzerine işvereni M.K. ile kendi evinde, kızının işkence görmesine seyirci kaldığı iddia edilen anne H.S. ve genç kızın erkek kardeşi A.S. gözaltına alındı.

Polis yetkilileri, genç kızın ''fazla gezdiği'' gerekçesiyle ailesiyle yakın ilişki içerisinde olan ve para yardımında bulunan patronu tarafından
''cezalandırılması'' amacıyla işkenceye maruz kaldığını bildirdiler.

Yetkililer, zanlı M.K'nin aile tarafından ''ailenin hamisi'' olarak görüldüğünü, Meryem S. ile annesi ve erkek kardeşi üzerinde de maddi ve manevi baskı kurduğunun tespit edildiğini söylediler. M.K'nin işkencenin yanı sıra genç kızın evden çıkmasına izin vermediği kaydedildi.

Yapılan soruşturmada, genç kızın ev hanımı annesi H.S. ile Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıfta öğrenim gören erkek kardeşinin işkence olayına karışmadıkları ancak, kendi evlerinde yaşanan olaya, korktukları için tepki göstermedikleri belirlendi.

Bu arada, Meryem S'nin gördüğü işkencenin ardından yataktaki halinin evine gelen bir kişi tarafından fotoğraflandığı, bu fotoğrafla birlikte durumun polise ihbarda bulunulduğu öğrenildi.

M.K, ''zorla alıkoyma'' ve ''işkence'' suçlarından, anne H.S. ile kardeşi A.S. de olaya göz yumdukları gerekçesiyle adliyeye sevk edildi.Zanlıların adliyedeki sorguları devam ediyor.
aa
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2006 Salı 18:39:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?