21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Sel haritayı değiştirdi!

Antalya Serik’te meydana gelen tufanın açtığı yaralar sarılmaya çalışılıyor. Hızı saatte 80 kilometreye çıkan rüzgarla birleşen yağmurun vurduğu Haskızılören Köyü haritadan silindi.

Karadan köye ulaşan ekipler gün boyu kayıp 6 kişiyi aradı. Arama çalışmalarına havadan da 4 helikopter eşlik etti. Acı haber ise öğleden sonra geldi. Ekipler sele kapılarak kaybolan 6 kişiden Hasan Bulut, Fatma Kutlu ve 80 yaşlarında bir erkek cesedine ulaştı. Kayıp 3 kişiyi arama çalışmaları ise 200 kişiyle devam etti.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, yaraların sarılması için bölgeye 1 milyon lira acil yardım ödeneği gönderdi. Selden etkilenen 210 konuttan 25-30’unun ağır hasarlı olduğu, 45 bin 900 dekar tarımsal alanda zarar meydana geldiği tespit edildi. Haskızılören Köyü’nde sağlık ocağı, köy konağı, muhtar evi ve dere kenarına yapılmış 25 evin yıkıldığı, sel sularının 16 evi götürdüğü anlaşıldı. Selin vurduğu Denizli’de de vatandaşlar tarlalardan balık topladı.

Cesetler köyden 40 kilometre uzakta bulundu

Haskızılören'de yaşanan felaketin ardından harekete geçen ilk konvoy, iş makinelerinin açtığı yoldan dün sabah erken saatlerde köye ulaştı. Ağaçların evlerin çatısına kadar çıktığı köyde kayıp kişileri aramaya başlayan ekipler 40 kilometrelik bir alanı taradı. 3 ceset 10 ila 40 kilometrelik alan içinde ve tanınmayacak halde bulundu.

Felakete tanık olan Ramazan Koca, selin büyük bir gürültüyle geldiğini anlattı. Olay sırasında evde 4 kişi olduklarını dile getiren Koca, “Hemen evden çıkıp elele tutuştuk. Birbirimizi hiç bırakmadık. Biraz yüksek bir yere çıktık. Karşı tarafta yardım bekleyenleri gördüm. Çok inanılmazdı. Bir süre böyle bekledikten sonra sel geçti” diye konuştu.

Bakanlar bölgeye

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası, bazı bakanların Ege ve Akdeniz’de yaşanan sel felaketleri nedeniyle incelemede bulunmak üzere bölgeye gideceklerini söyledi. Arınç, Başbakanlığın afetle ilgili birime maddi yardım gönderdiğini de belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2011 Çarşamba 16:51:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?