22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Selen'e Bakan Şahin sahip çıktı

Antalya'daki kan filtresi alamadığı için böbrek nakli olamayan 13 yaşındaki Selen'e 'Bakan amcam' dediği Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin sahip çıktı. Bakan Şahin'in temin ettiği kan filtrelerinin ardından minik Selen Annesinden kan uyumsuz nakil olabilecek.

Bursa'da yaşayan Sevil Almaç, yıllarca bir bebek sahibi olmak için uğraştıktan sonra 7 kez düşük yapmasının ardından 8'inci hamileliğinde 'Selen' ismini verdiği bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Yıllar sonra anne olmanın heyecanını yaşayan Sevil Almaç'ın mutluluğu kısa sürdü. Bursa'da 1 yaşında iken havale sonucu hastaneye kaldırılan Selen'in böbrek yetmezliği çektiği ortaya çıktı.

Tedavisine İzmir Ege Üniversitesi'nde başlanan minik Selen, 13 aylıkken diyalize girmeye başladı. Doktorlar, hastalıktan tek kurtuluşu böbrek nakli olan Küçük Selen'in nakil olabilmesi için 10 yaşına kadar beklemesi gerektiğini söyledi. Yıllar boyunca diyalize giren minik Selen'e uygun bir böbrek bulunamayınca Anne Sevil Almaç, gazetelerden okuduğu böbreğini kan uyumsuz bir şekilde kızına vermek için Antalya Akdeniz Üniversitesi, Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirdi.

Akdeniz Üniversitesi'nde nakil için işlemlere başlanan minik Selen'in karşısına bu kez de para sorunu çıktı. SGK'nın kan uyumsuz organ nakillerinde kullanılan kan filtrelerinin ücretini karşılamayacağını açıklaması üzerine nakil için gerekli para aramaya başlandı.

BAKANDAN YARDIM ELİ

Bu sırada seçim bölgesi olan Antalya'yı ziyaret eden Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'le görüşmeyi başaran anne Almaç, küçük Selen'in durumunu Bakan'a anlattı. Selen'le ilgileneceğini söyleyen Bakan Şahin, 2 hafta sonra Almaç ailesini aradı. Filtrelerin satıldığı medikal ile bağlantıya geçen Mehmet Ali Şahin filtreyi temin ederek aileye gönderdi. Nakil için işlemleri devam eden küçük Selen'e önümüzdeki günlerde annesinden kan uyumsuz böbrek nakli yapılacak.

Yıllardır çektiği diyaliz çilesinden "Bakan Amcam" dediği Mehmet Ali Şahin'in yardım eliyle kurtulacak olan Selen, "Sağlıklı birisi olarak okuluma devam etmek istiyorum. Bakan amcama çok teşekkür ediyorum. Yıllardır böbrek nakli olmayı hayal ediyordum. Sonunda hayallerim gerçek olacak" dedi.

'Kızım olmadan asla' diyerek yola çıktığını belirten Anne Sevil Almaç ise "Eşim felç geçirdiği için kızımla ben ilgileniyorum. Bu hastalık nedeniyle evimizi, arabamızı, işyerimizi, her şeyimizi sattık. Çok zor durumdayız ama yeter ki kızım iyileşsin. Hayattan başka hiçbir şey istemiyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 09:54:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?