16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Selin zararı 15 milyon TL!

Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'da yaşanan sele ilişkin, "Antalya genelinde maddi olarak 15 milyon TL gibi bir zarar oluşabileceği şeklinde rapor verdi arkadaşlarım" dedi.

Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Şahin, önceki gün yaşanan selden etkilenen bölgeleri ziyaret etti. Kundu ve Karaçalı köylerindeki kahvehanelerde vatandaşların sorunlarını dinleyen ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Şahin, sel felaketinde hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı diledi.

Yaşanan olayları Ankara'dan an be an takip ettiğini, ardından da Antalya'ya gelerek bölgeyi yerinde görmek istediğini ifade eden Şahin, Türkiye genelinde ve Antalya'da zaman zaman şiddetli yağışların sele yol açabildiğini, bu felaketlerin ardından seracılık yapan vatandaşların da kayıpları olabildiğini söyledi.

Antalya'daki felakette dört kişinin hayatını kaybettiğine işaret eden Şahin, şunları söyledi:

"Allah'tan rahmet diliyorum. Kayıplarınızla ilgili kamu görevlisi arkadaşlarımız, valiliğimiz tespitleri yapmaya devam ediyor. Antalya genelinde maddi olarak 15 milyon TL gibi bir zarar oluşabileceği şeklinde rapor verdi arkadaşlarım. Devletimiz, hükümetimiz bu tür tabii afetlerden zarar gören vatandaşlarımızın her zaman yanında olmuştur, şimdi de yanındadır. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e bağlı Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Antalya ile ilgili olarak Genel Hayata Etkililik Kararı almıştır. Bu karar, seraları zarar gören vatandaşlarımızı rahatlatıcı tedbirler anlamına gelmektedir. Bu karar doğrultusunda varsa vergi borçlarınız ertelenecektir. Banka kredi borçlarının ertelenmesi sağlanacaktır. Ayrıca sigorta borçlarıyla ilgili vatandaşlarımıza imkan sağlanacaktır. Elektrikle ilgili borcu olan vatandaşlarımız olabilir. Onların da ödemelerini taksite bağlama açısından valiliğimiz çalışma başlattı. Bu konuda da yardımcı olacağız."

TBMM Başkanı Şahin, bölgede zarar gören vatandaşlara ulaştırılmak üzere Başbakanlık tarafından Antalya Valiliğine bir miktar para gönderildiğini, bu paranın bir nebze de olsa sıkıntıları gidereceğini bildirdi.

Bölgede Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı olarak bulunduğuna da dikkati çeken Mehmet Ali Şahin, "Benim görevim icra değil, yasama görevidir. Ancak Ankara'ya döndüğümde hükümete de bakan arkadaşlarıma da durumu anlatacağım. Meclis de, hükümet de sizin yanınızda olacaktır" diye konuştu.
 

AA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 22:05:35
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 22:12:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?