15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Semt pazarlarında sıkı denetim

SEMT PAZARLARINDA SIKI DENETİM

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Zabıtası, yaş sebze ve meyve ticaretindeki kayıt dışılığa engel olmak ve kaçak satışların önüne geçmek için Büyükşehir sınırları içerisindeki 72 semt pazarını denetliyor.

Zabıta görevlileri hal çıkışı olmayan yaş sebze ve meyveleri satan esnaf hakkında yasal işlem yaparak yasa hükümlerine uymaları için gerekli uyarılarda bulunuyor. Toptancı Hal Zabıtası’nın Hal Yasası gereğince yaptığı rutin kontrollerin son durağı Salı Pazarı oldu. Zabıta görevlileri, denetim sırasında tezgahtaki yaş sebze ve meyvenin Toptancı Hal Müdürlüğü’nde işlem gören ürünlerden olup olmadığını kontrol ederek, hal çıkış faturalarını kontrol etti. Denetim sonucunda esnafın genel olarak kanun ve yönetmeliklere uygun satış yaptığı tespit edildi. Ürününü Toptancı Hal’e sokmadan direkt pazarda satan bazı esnaf hakkında da yasal işlem yapıldı.

Toptancı Hal yetkilileri, pazarda satılan ürünlerin hal çıkışlı olmasının yasal zorunluluk olduğunu hatırlattı. Özellikle yaz aylarında çevre il ve ilçelerden getirilen ürünlerin Toptancı Hal’e sokulmadan pazarlarda satışa sunulduğunu belirten yetkililer, bunun önüne geçmek için denetimlerin aralıksız olarak devam edeceklerini kaydetti.

SEMT PAZARLARINDA SIKI DENETİM
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 15:27:00
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 15:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?