21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Şener siyasete geri mi dönüyor?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi, eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, siyasette kendisine sınır çizmediğini ifade ederek, "Herkes benim bir parti kurup kurmayacağımı, aktif siyaset yapıp yapmayacağımı tartışıyor. Bundan sonraki süreçte ülkenin talebine bakarak hareket edeceğim" dedi.

Şener, konferans vermek için geldiği Akdeniz Üniversitesi'nde basın mensuplarının sorusu üzerine, AK Parti'ye açılan kapatma davasıyla ilgili süreci değerlendirdi. Bir basın mensubunun "Kapatma davasının devam ettiği bir süreç içerisinde Anayasa değişikliğini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Şener, "Şu an ortaya çıkmış, somut hale gelmiş bir paket yok. TBMM de böyle bir çalışma yapılır, ortaya bir metin çıkarsa bunu değerlendirebiliriz" diye cevap verdi.

Siyasete gireceği yönündeki söylemlerin hatırlatılması üzerine Şener, "Şu anda hocalık yapıyorum, bazı kitap çalışmalarım var. Bunları tamamladıktan sonra halkın talebi neyi gösterirse, ona göre bir yol haritası çizebilirim. Ama kendime sınır çizmiyorum. Siyasete gireceğim veya girmeyeceğim gibi ifadeler kullanmıyorum. Her dönemin koşulları birbirinden farklıdır. Bugün itibariyle üniversitede hocayım. Yarın koşullar ne olur, nasıl bir talep ortaya çıkar ve bu talep karşısında ben nasıl bir karara ulaşırım şu anda onu da kesin olarak ifade edemem" diye konuştu.

AK Parti hakkındaki davanın kapanmayla sonuçlanmasının siyasete girmesine etki etmeyeceğini ifade eden Şener, "Benim siyasete girmem, bazı siyasi gelişmelere bağlı değildir. Çünkü bu kapatma davası başlamadan önce de herkes benim bir parti kurup kurmayacağımı, aktif siyaset yapıp yapmayacağımı tartışıyordu. Bundan sonraki süreçte bağımsız olarak kendi konumuma, ülkenin talebine bakarak hareket edeceğim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 18:54:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa iyiol IP: 85.104.92.xxx Tarih : 22.03.2008 11:50:17

UYGUNDUR TURHAN CÖMEZLE BİRLİKTE