21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Senfonik mehter büyüledi!

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın sezon açılışında, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu-Senfonik Mehter dünyaca ünlü antik Aspendos Tiyatrosu'nda sanatseverlerle buluştu.

Klarnette Serkan Çağrı'nın yer aldığı Senfonik Mehter'in seslendirdiği Fetih Marşı, sanatseverlerce ayakta alkışlandı.

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası yeni sezon açılışını, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu-Senfonik Mehter ile yaptı. Antalya'nın Serik ilçesinde bulunan tarihi antik Aspendos Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen konsere Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı. Konserden önce bir konuşma yapan Şef Orhan Şallıel, Aspendos Tiyatrosu'nun akustiğine dikkati çekmek için konuşmasını mikrofonsuz yaptı. Şallıel, Aspendos'un dünya üzerindeki en güzel mekanlardan biri olduğunu belirterek, "Böyle özel bir mekanda mehter ile senfoniyi birleştirerek sizlere sunmak istedik" dedi.

Fetih Marşı, Barbaros Marşı, Estergon Kalesi gibi eserler seslendirildi.
Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın güzel bir açılış düzenlediğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, konserde hem senfonik müziğin coşkusunu hem de mehteri dinleme şansını yakaladıklarını söyledi. Güzel bir gece olduğunu belirten Günay, bunun daha iyi tanıtılması gerektiğini belirtti. Konser sonunda bir gazetecinin "Antalya'da Oktoberfest'e katılmayı düşünüyor musunuz?" soruna Bakan Günay, "Katılmayı düşünmüyorum" diye cevap verdi. 

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 11:48:04
Güncelleme :17 Eylül 2011 Cumartesi 11:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?