21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Şenlik açılışını Başkan Türel yaptı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Kültür ve İletişim Kulübü (AKİK) iş birliğiyle gerçekleştirilen 4'ncü Ramazan Şenliği, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından törenle başlatıldı.

Karaalioğlu Parkı'nda kurulan Osmanlı Çarşısı'nda vatandaşlar alışveriş yaparken, düzenlenen konser ve sosyal etkinliklerle keyifli bir Ramazan yaşayacak.

Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Ne mutlu ki bizlere 4 yıldır bu geleneği sürdürüyoruz. Biz bütün bunları atalarımızdan, dedelerimizden bizlere miras kalan geleneklerimize sahip çıkma ve yaşatma amacıyla yaptık. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl da geleneklerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Ramazan ayı boyunca, Çamlıbel Kültür Çadırı, Ermenek Kültür Çadırı, Uncalı ve Kapalı Spor Salonu yanındaki İftar Çadırı'nda her gün 3 bin kişiye 4 çeşitten oluşan iftar yemeği vereceklerini kaydeden Türel, ayrıca Toptancı Hal'deki Büyükşehir Aşevi'nden her gün 2 bin kişiye yemek dağıtımı yapacaklarını anlattı.

Büyükşehir Belediyesi olarak maddi durumu yetersiz 20 bin aileye gıda paketi yardımında bulunacaklarını da belirten Başkan Türel şunları söyledi:

"Bunların yanı sıra, burada; Karaalioğlu Parkı içinde kurulan panayır alanında, unutulmaya yüz tutmuş Ramazan eğlencelerini yaşatacağız. Şenlikler çerçevesinde her akşam gösteriler ve konserler düzenlenecek. Ortaoyunu, Hacivat ve Karagöz gösterileri ile gülecek, konserler ile doyasıya eğleneceğiz. Kısacası iftardan sonra tüm Antalyalılar burada buluşup Ramazan'ı şenliklerle yaşayacağız."

Daha sonra şenlik açılış kurdelesini, Büyükşehir Başkanı Menderes Türel, Meclis Üyeleri Cihan Bulut, Abdurrahman Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Köken birlikte kesti. Başkan Türel ve beraberindekiler, Ramazan Çarşısı'ndaki esnafı ziyaret ederek, Ramazan'ın hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Açılış nedeniyle Mehter Takımı, Karaalioğlu Parkı girişi ve orta miradorda konser verdi.

ÜNLÜ SARATÇILAR KONSER VERECEK

Ramazan Şenliği bu yıl yine büyük coşku yaşatıyor. Karaalioğlu Parkı içinde oluşturulan panayır alanında, Ramazan nostaljisi yaşatılıyor. Park içindeki Aslanlı Yol üzerinde kurulan 120'ye yakın dükkanda giyimden, gıdaya, hediyelik eşyadan, el sanatlarına kadar her türlü ihtiyaç karşılanabiliyor.

Park ortasında kurulan küçük Osmanlı Mahallesi'nde ise unutulmaya yüz tutmuş Ramazan geceleri yaşatılıyor. Pamuk helvacısından, elma şekercisine, macuncusundan, mısırcına ve gözlemecisine dönemin kıyafetlerini taşıyan satıcılar, halka nostaljik Ramazan akşamları sunuyor. Çocuklar ise, mini lunaparkta doyasıya eğlenme fırsatı buluyor.

Ramazan Şenliği kapsamında her akşam orta miradorda bir etkinlik yapılıyor. Ortaoyunu, Hacivat Karagöz gösterileri gerçekleştiriliyor. Şenlikte Fatih Kısaparmak, Murat Göğebakan, Ayna, Metin Şentürk ve Bedirhan Gökçe gibi ünlü sanatçılar konser verecek.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 14:20:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?