16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Seraya hint keneviri baskını

SERA VE NAR BAHÇESİNDE HİNT KENEVİRİ BULUNDU

Aksu ilçesinde, polis tarafından yapılan operasyonla sera ve nar bahçelerinde hint keneviri yetiştiren 4 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan birinin bahçesinde yetiştirdiği hint kenevirini çalacakları şüphesiyle iki kişiyi tüfekle yaraladığı belirlendi.

Aksu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddia edilen bir gruba yönelik operasyon başlattı. Önceden belirlenen adreslere eşzamanlı yapılan baskınlarda sera ve nar bahçelerine hint keneviri yetiştirdikleri ve ticaretini yaptıkları öne sürülen Süleyman K. (31) ve 54 yaşındaki babası Erdoğan K. ile uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddia edilen Ahmet Ş. (56) ve eşi Refiye Ş. (50) gözaltına alındı.

Süleyman K.'nın evinde ve bahçesinde yapılan aramada, 3 bin 801 kök kenevir bitkisi, 655 gram esrar maddesi, 1 gram eroin, kasten yaralama suçunda kullanıldığı belirlenen bir av tüfeği, 23 fişek, Kepez ilçesinden çalındığı tespit edilen bir motosiklet ve LCD televizyon ele geçirildi. Ahmet Ş. ve Refiye Ş.'nin evlerinde yapılan aramada 10 gram esrar, 22 gram kenevir tohumu, 1 kuru sıkı tabanca ve 34 fişek ele geçirildi.

Zanlıların Pınarlı Mahallesi'ndeki parklarda gençlere uyuşturucu madde sattıkları iddia edildi.

Bahçesinde babasıyla birlikte kenevir yetiştirdiği öne sürülen Süleyman K.'nın, geceleri hint kenevirlerinin çalınmaması için nöbet tuttuğu öne sürüldü. Süleyman K.'nın 27 Mayıs günü tuttuğu nöbet sırasında bahçenin yanında gördüğü M.A. ile A.D. isimli iki kişiyi kenevir çalmaya geldiklerini sanarak av tüfeğiyle yaraladığı tespit edildi.

Yaralanan kişilerin çoban olduğu, kaybettikleri keçilerini ararken yanlışlıkla kenevir ekili bahçeye girdikleri sonradan anlaşıldı.

Gözaltına alınan zanlılar Aksu Asayiş Büro Amirliği'nde sorguları devam ediyor.

SERA VE NAR BAHÇESİNDE HİNT KENEVİRİ BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 17:39:04
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 18:14:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?