1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Serbest bölgede iş birliği

KKTC hükümet politikasında yer alan 'Serbest Bölge Geliştirme Programı' dahilinde yavru vatan ile Türkiye işbirliğine gidiyor.


Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nin hükümet politikasında yer alan 'Serbest Bölge Geliştirme Programı' dahilinde üç gündür Türkiye'de izlenimlerde bulunan KKTC Enerji ve Ekonomi Bakanı Sumat Atun, ziyaretinin sonunda Antalya Serbest Bölgesi'ni gezip brifing aldı. Serbest Bölge'de bulunan başta tekne firmaları olmak üzere birçok şirketi gezen Bakan Atun ve Ekonomi ve Enerji Bakanlığı yetkilileri burada ülkelerindeki serbest bölgenin gelişmesi için bir dizi not aldı.


Program sonunda açıklamalarda bulunan KKTC Enerji ve Ekonomi Bakanı Sumat Atun, ülke politika programında yer alan geliştirmede Türkiye ile işbirliğine gideceklerini söyledi. Üç gündür KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığı olarak Türkiye'de çeşitli temaslarda bulunduklarını anlatan Atun, şöyle konuştu: "İlk olarak Ankara'da bakanlarla görüştük. Son iki günümüzü ise İstanbul ve Antalya serbest bölgelerine ayırdık. Ülkemizin gelişmesi için buradayız. Bu alanda da iş birliği gerekiyor."
Antalya'nın gelişmiş bir serbest bölgesi olduğunu açıklayan Atun, sözlerini şöyle tamamladı: "Uzun zamandır Anavatanı takip ediyorum. Yatırımcıya cazip unsurları tespit etmek lazım. İş adamları yatırım için güven ortamı ister. Biz bunu başarmak için çalışacağız."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 16:21:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?