16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Serinlemek isterken can verdi

LİSE ÖĞRENCİSİ GENÇ DENİZDE BOĞULDU

Alanya ilçesinde, denize giren bir genç boğularak hayatını kaybetti.

Damlataş Plajı'nda serinlemek için dört arkadaşıyla birlikte denize giren Hasan Çolak Anadolu Lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi Abdullah Can Akman, bir süre sonra denizde çırpınmaya başladı.

Cankurtaran ve plaj görevlileri tarafından kurtarılmaya çalışılan Akman, dalgalara kapılarak gözden kayboldu. Olay yerine gelen sahil güvenlik ekipleri, polis ve sağlık ekiplerinin kurtarma çalışmaları başladı. Yaklaşık iki saat süren çalışmalar sonunda, Alanya Kalesi'nin yakınında bulunan Aşıklar Mağarası kayalıklarında

Akman'ın cesedi bulundu. Sahil güvenlik botu kayalıklar yüzünden cesede yaklaşamayınca, Alanya İtfaiye Müdürlüğü tarafından getirilen ip yardımıyla denize giren ekipler cesede ulaştı. Ekipler ve vatandaşlar tarafından 200 metrelik kayalıklardan taşınan ceset, Alanya Belediye Mezarlığı morguna kaldırıldı.

Olay yerine gelen Açı Dersanesi Alanya Şubesi sahibi baba Oral Akman, anne ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan da Kleopatra Plajı'na gelerek kurtarma çalışmalarını izledi. 16 yaşındaki Akman'ın cesedinin bulunduğu alanda yapılması planlanlanan beach parti Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nun girişimleriyle iptal edildi.

LİSE ÖĞRENCİSİ GENÇ DENİZDE BOĞULDU
LİSE ÖĞRENCİSİ GENÇ DENİZDE BOĞULDU
LİSE ÖĞRENCİSİ GENÇ DENİZDE BOĞULDU
LİSE ÖĞRENCİSİ GENÇ DENİZDE BOĞULDU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 12:18:21
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 15:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?