22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sertifikalarını aldılar

SERTİFİKALARINI ALDILAR

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı Temel Türkçe Eğitimi Kursu’nu tamamlayan yerleşik Ukraynalılar, sertifikalarını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin’den aldı.

Büyükşehir Belediyesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü, Ukrayna Ailesi Derneği’nin başvurusu üzerine 3 ay önce Türkçe kursu açtı. Emekli Türkçe Öğretmeni Ali İhsan Görmez’in ders verdiği kursa, Antalya’da yerleşik olarak yaşayan 18 Ukraynalı katıldı. Haftada 3 gün devam eden kursta, kursiyerler toplam 96 saat Türkçe dersi gördü. Temel Türkçe eğitimini başarıyla tamamlayan Ukraynalılara katılım sertifikaları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin tarafından verildi.

Ukrayna Ailesi Derneği Başkanı Vita Mykhalova, kursu düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Kurstan çok memnun kaldık. Daha rahat konuşmayı, grameri öğrendik” dedi. Kursiyerlerden Liliya Petrova, kurstan çok faydalandıklarını söyleyerek, “Türkçe öğrenerek Türk kültürünü, tarihini ve insanlarını daha iyi anlayabiliyoruz. Türkçeyi çok sevdik. Türkçe’ye merak ve hevesimiz arttı. Türkçemizi daha da geliştirmek istiyoruz.” diye konuştu.

Emekli Türkçe Öğretmeni Ali İhsan Görmez ise kursiyerlerin hızlı öğrendiklerini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı bu kurs, Antalya’da yaşayan ve birçoğu Türk’le evli olan Ukraynalıların ülkemize uyum sağlaması noktasında çok önemli. Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Hepimiz Antalyalıyız’ kampanyasının da en güzel örneği olduğunu düşünüyorum. Bu kursların bir barış, kültür ve sanat kenti Antalya’ya zenginlik katacağını umuyorum” ifadelerini kullandı.

SERTİFİKALARINI ALDILAR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 12:46:00
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 16:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?