22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Sertifikalı kasaplar bayrama hazır

SERTİFİKALI KASAPLAR KURBAN BAYRAMI'NA HAZIR

Korkuteli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Tarım İlçe Müdürlüğü'nün ortak çalışması ile 'Kurban Kesim Kursu', uygulamalı sınavla tamamlandı.

Uygulamalı sınava Tarım İlçe Müdürü Reşat Yılmaz, Halk Eğitim Müdürü Nazif Çatalkaya, müdür yardımcıları Murat Karakuş, Yasin İleritürk ve kursiyerler katıldı. Halk Eğitim Müdürü Nazif Çatalkaya 20 saatlik kursta 10 saatlik eğitimin Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından verildiğini belirterek, 10 saatlik bölümde ise teorik eğitim verildiğini söyledi.

Çatalkaya, “Kursa katılan toplam 35 kişi sertifika almaya halk kazandı.Kursiyerler kurban kesimi, kurbanı yüzme, kurbanının etini ayırma, kurbanlıkların yaşları konusunda bilgilendirildi” diye konuştu.

Tarım İlçe Müdürü Raşat Yılmaz ise her yıl kurban kesimi ile ilgili kurslar düzenlendiğini belirterek, “Amacımız ilçede kurban kesimi yapacak olankişilerin her yönüyle eğitimini sağlamak, kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak. Uygulama dersinde kurban kesmenin önemi, kurban kesiminin nasıl yapılacağı, kurban kesme yerlerinin düzenlenmesi, kesilen etlerin korunması, sakatatların ayrılması, kurban derisinin muhafazası ve benzeri birçok konuda bilgi verdik” dedi.

SERTİFİKALI KASAPLAR KURBAN BAYRAMI'NA HAZIR
SERTİFİKALI KASAPLAR KURBAN BAYRAMI'NA HAZIR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2010 Perşembe 13:38:01
Güncelleme :11 Kasım 2010 Perşembe 13:52:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?