7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Sertifikasız işçi çalışamayacak

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, 2008 yılı turizm sezonunda sektörde sertifikasız işçi çalıştırılmayacağını söyledi.


Alanya Belediyesi Encümeni, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu öncülüğünde bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantı sonrası basın mensuplarına bilgi veren Sipahioğlu, kaldırımlara araç park ederek yayaların geçiş haklarını gaspeden 40 kişiye 124'er YTL cezai işem uyguladıklarını söyledi. Alanya Belediyesi'nin yayın cell hizmetinden yararlanan vatandaşlara gönderilen bilgi mesajlarının büyük bir bölümünün yayaları korumaya yönelik olduğunu anlatan Sipahioğlu, belediyeye ait trafik parkurunda öğrencilere yönelik eğitimlerin devam ettiğini dile getirdi.


Alanya Belediyesi, kaymakamlık, Alanya Ticaret ve Sanai Odası (ALTSO), Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi ve birçok sivil toplum örgütünün katılımları ile yeni bir eğitim çalışmasına başladıklarını bildiren Sipahioğlu, ''Hazırlayacağımız çalışma kapsamında işletmelerde çalışan herkesi eğitim süzgecinden geçireceğiz. Çalışan personeli sertifikalandıracağız ve belgesiz eleman çalıştıran işletmelere belediye meclisimizin alacağı karar doğrultusunda ceza keseceğiz. Bundan sonra işyeri açmak isteyenlerden sertifika isteyeceğiz ve işletmelerinde belgesiz eleman çalıştırmalarına müsade etmeyeceğiz. Alarve Gazipaşa arasında bulunan işyerlerindeki çalışanları, düzenleyeceğimiz eğitimlerle belgelendireceğiz. Bu çalışmayı belediyemizin ilk meclis toplantısında gündeme alacağız. Kışın ilçede kalarak kahrını çekenler, yazın da nimetlerinden yararlanacaklar. Böylelikle sezonluk çalışmak için Alanya'ya gelen vasıfsız elemanların da çalışmasını engelliyeceğiz ve çalışanlardan gelen şikayetleri
bitireceğiz'' dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 02:52:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?