7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Servisçiler sezona hazır

Antalya Manavgat ilçesinde S.S 236 nolu Servisçiler Kooperatifi tarafından 2007-2008 Eğitim - Öğretim yılı öncesinde öğrenci servisleri ve yaşanabilecek sorunların ele alındığı toplantıya Kooperatif yetkilileri ve Okul aile birliği başkanlıkları, bazı okul müdürleri ve Milli Eğitim şube Müdürü Fuat Polat katıldı.

SS.236 nolu Manavgat Öğrenci Servisçileri Motorlu Taşıyıcılar kooperatifinde gerçekleştirilen toplantıya; Servisçiler Odası Başkanı Kuddusi Çelik, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fuat Polat, Başarı Koleji Okul Ailebirliği Başkanı Mustafa Yüksel, Başarı Koleji Müdürü Ümit Yapar, Turgut Şen Okul aile birliği başkanı Şükrü Akan, Turgut Şen Okul Müdürü Ali Hakan Öz, Manavgat lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Özdemir, Manavgat Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Ali Osman Kara, 75'nci Yıl İ.Ö.O Okul Aile Birliği Başkanı Murat Ak, Avukat Mehmet Erdem, S.S 236 nolu Öğrenci Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı Hasan Özçelik, Servisçiler Odası sekreteri Hilmi Kısa katıldı.

SS.236 nolu Manavgat Öğrenci Servisçileri Motorlu Taşıyıcılar kooperatif Başkanı Hasan Özçelik’e Manavgat'taki okul servislerinin 2006-2007 yılında göstermiş olduğu performanstan dolayı aile birliği başkanları ve okul müdürleri memnuniyetlerini ifade ettiler. Okul aile birliği başkanlıklarının öğrencinin güvenli bir şekilde sevk ve idaresi noktasında sorumlulukları oldukları dile getirildi. Kooperatif başkanı Hasan Özçelik Okul Müdürlükleri ve Okul aile birliği başkanlıkları ile oda başkanlığının da desteği ile okul servis aracı hizmet yönetmeliği kriterlerine haiz olmayan araçların öğrenci taşımacılığında kullandırılmaması konusunda azami dikkate işaret etti.

Korsan taşımacılığın önüne geçilmesi noktasında alınabilecek tedbirler masaya yatırıldı. Korsan taşımacılıktan kaynaklanan haksız rekabet ve kalitesiz servis hizmetinin sektöre ve müdürlüklere açacağı zararlar değerlendirilip. İşi erbabına bırakmak gerektiği konusunda başkan ve müdürlükler hem fikir oldular. 2006-2007 eğitim öğretim yılında bir tek öğrencinin bile burnunun kanamamış olmasının Manavgat’ta bu işi profesyonel manada sevk ve idare eden kurumsal bir kimliğe sahip kooperatifi ön plana çıkardığı dile getirildi.

Toplantıda okul müdürleri ve aile birliği başkanları geçmiş yıllarda edindikleri bilgi ve birikimlerini aktardılar.
Daha etkin ve daha verimli bir hizmet ağının oluşturulabilmesi için ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak bu işin takipçisi olacaklarını belirten İlçe milli eğitim Şube Müdürü Fuat Polat hem ekonomik ve hem de güvenilir bir servis ağının bütün okul müdürlüklerince yaygınlaştırılacağını, Servisçiler kooperatifinin verdiği güveni aldıkları 180 adetlik taşımalı eğitim ihalelerinde açık seçik ortaya koyduklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2007 Cumartesi 18:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?