21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Servisçilere trafik semineri verildi

Manavgat ilçe Emniyet müdürlüğü tarafından öğrenci taşıyan servisçilere Trafik kuralları hakkında seminer verildi.

Manavgat Özel Akdeniz Başarı İlköğretim Okulunda Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Mehmet Akbıyık, tarafından ilçe merkezinde öğrenci taşıyan servisçilere Trafik kuralları hakkında seminer verildi. 140 servisçinin katıldığı seminerde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fuat Polat'ta bir konuşma yaptı.

Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Mehmet Akbıyık, seminerde, değişen trafik mevzuhatı hakkında bilgi verirken "sürücüler mutlaka emniyet kemeri takmak zorundalar. Sizler servis şoförü olduğunuz için emniyet kemerine daha dikkat etmelisiniz hatta araçta bulunan öğrencilerinde emniyet kemeri takmalarını sağlamalısınız diye konuştu.

Servislerde öğrencilerin bazılarının ayakta yolculuk yapmalarına, birbirleriyle şakalaşmalarına tanık oluyoruz diyen Akbıyık, bunların mutlaka önlenmesi gerekiyor. Öğrencilere emniyet kemerinin önemini anlatın. Özellikle toplu taşıma araçlarında alkollü araç kullanan sürücüler trafikten men ediliyor ve ehliyetlerine süresiz el konuluyor. Sizlerin şehir içerisinde aşırı hızdan kaçınmanızı trafik ışıklarına, kavşaklara dikkat etmenizi, cep telefonu ile seyir halinde iken konuşmamanızı istiyoruz. Unutmayınki sizler bu vatanın geleceğini taşıyorsunuz" dedi.

İlçe Milli eğitim şube Müdürü Mehmet Polat ise servis şoförlerininde birer eğitimci olduğunu belirterek; "sizlerden öğrenci psikolojisine dikkat etmenizi, trafik kurllarına uymanızı istiyoruz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 16:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?