21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Sevgi sempozyumu 17 Mayıs'ta

Elmalı'nın Canları İrfan ve Sevgi" konulu sempozyum 17 mayıs tarihinde Antalya'da yapılacak.

Antalya'da Sinan Ümmi Kültür ve Sanat Etkinlikleri çerçevesinde Elmalının Canları: İrfan ve Sevgi Sempozyumu 17-18 Mayıs 2008 tarihlerinde Latanya Otel'de düzenlenecek.

Antalya'nın kültür ve sosyal hayatına önemli projeleriyle katkı sağlayan kuruluşlardan birisi olan Akdeniz Kültür ve İletişim Kulübü (A.K.İ.K.) tarafından düzenlenen sempozyuma Sinan Ümmi Kültür ve Sanat Derneği ve Elmalı Kültür ve Dayanışma Derneği gibi kitle örgütleri destek veriyor.

Akdeniz Kültür ve İletişim Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karakayalı yaptığı açıklamada, “Yaşadığımız şehrin tarihini tanımayı ve bu tarihe hizmet etmeyi bir görev saydık. Bunun için, söylenceden bilime uzanan yolda, gönül sultanlarını daha iyi anlamak, onların hayat felsefelerini ve kazandırmak istedikleri evrensel değerleri tanımak için böylesi bir bilimsel bir etkinlik organize ettik. Bu etkinliğe, ülkemizin değişik üniversitelerinden alanında uzman bilim adamları katılacaklardır dedi.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bilal Kemikli ise “17-18 Mayıs 2008 günü Antalya'da mütevazi ama sevgi ve irfan dolu bir sempozyum olacak. Elmalı'nın canlarını anacağız, onların irfanını tanımaya çalışacağız, sevgi kelimesine yükledikleri anlamı anlamaya çalışacağız. Hem tarihle, hem de anla buluşacağız. Çünkü irfan ve sevgi kavramlarına bugün çok daha fazla ihtiyacımız var” dedi.

.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 11:50:49
Güncelleme :15 Mayıs 2008 Perşembe 11:55:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?